Rakomelo is a drink to keep you warm in cold winter days.
It's made from Cretan Tsikoudia(Raki) and honey.
How to prepair:
100ml Tsikoudia
2 spoons honey
2 cinnamon sticks
3-4 cloves
Heat in a pot raki with cinnamon and cloves and then add the honey. Leave rakomelo over low heat for about 5 minutes, stirring constantly with a wooden spoon. Remove from heat and remove cinnamon and cloves.
Do not forget, to drink rakomelo hot! Cheers!
Συνταγή για ρακόμελο
- 100ml τσικουδιά
- 35 γραμ.μέλι (κατά προτίμηση πευκόμελο δεν θολώνει και δίνει κεχριμπαρένιο χρώμα)
- 2 ξυλάκια κανέλλας
- 3-4 γαρύφαλλα (καρφάκια).
Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι την τσικουδιά με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτετε το μέλι. Αφήνετε το ρακόμελο σε σιγανή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με ένα ξύλινο κουτάλι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρέστε την κανέλλα και τα γαρύφαλλα.
Και μην ξεχνάτε, το ρακόμελο πίνεται ζεστό! Στην υγεία σας!
It's made from Cretan Tsikoudia(Raki) and honey.
How to prepair:
100ml Tsikoudia
2 spoons honey
2 cinnamon sticks
3-4 cloves
Heat in a pot raki with cinnamon and cloves and then add the honey. Leave rakomelo over low heat for about 5 minutes, stirring constantly with a wooden spoon. Remove from heat and remove cinnamon and cloves.
Do not forget, to drink rakomelo hot! Cheers!
Συνταγή για ρακόμελο
- 100ml τσικουδιά
- 35 γραμ.μέλι (κατά προτίμηση πευκόμελο δεν θολώνει και δίνει κεχριμπαρένιο χρώμα)
- 2 ξυλάκια κανέλλας
- 3-4 γαρύφαλλα (καρφάκια).
Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι την τσικουδιά με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτετε το μέλι. Αφήνετε το ρακόμελο σε σιγανή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με ένα ξύλινο κουτάλι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρέστε την κανέλλα και τα γαρύφαλλα.
Και μην ξεχνάτε, το ρακόμελο πίνεται ζεστό! Στην υγεία σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου