Υou will need:
1 pound flour
1/2 teaspoon salt
water as getting a firm dough.
½ cup grated cheese
½ wineglass olive oil.
Optionally little garlic.
How to:
Knead well materials (flour salt water) to get a firm and elastic dough. Cut it into little balls like tangerine in size and let it rest ½ hour.
Take a ball and on a floured surface mold cords 1 cm diameter then cut pieces of 1.5 cm and the left on the flour to avoid sticking.
Then put them in a colander, dust the flour that's not needed and spread on the bench to dry for a while. Just leave for as long as it takes for the water to boil.
When the water is ready, pour a little salt and Gongs. Stir and simmer 20-25 minutes. During cooking careful not to stick to the bottom of the pot! So do not dismiss this and stir occasionally. When you are ready (a taste for good and bad) the strain and as the hot add the grated cheese, stir and immediately hurling the hot oil.
Your Goges are ready. Enjoy!
Tip:
If you like try a different taste not so traditional and add some basil.
ΥΛΙΚΑ½ κιλό αλεύρι χωριάτικο (Αν βρείτε από φούρνο καλώς, αλλιώς χρησιμοποιείστε κίτρινο από το Σ.Μ)
½ κ.τ.γλ αλάτι
Νερό όσο πάρει για μια σφιχτή ζύμη.
½ φλυτζάνι τριμμένη μυζήθρα
½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο.
Προαιρετικά λίγο σκόρδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά (αλεύρι αλάτι νερό) ώστε να πάρουμε μια ζύμη σφιχτή και ελαστική. Την κόβουμε σε μπαλάκια σαν μανταρίνι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί ½ ώρα.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε κορδόνια διαμέτρου 1 εκ. Στη συνέχεια κόβουμε κομματάκια μήκους 1,5 εκ και τα αφήνουμε πάνω στο αλεύρι για να μη κολλήσουν.
Παίρνουμε ένα ένα κομματάκι και πιέζοντάς το με τα δύο δάκτυλα το πλαταίνουμε και στη συνέχεια τραβώντας το προ ς το μέρος μας του δίνουμε κοίλη μορφή , κάτι σαν τα νιόκι. Πάντα δουλεύουμε πάνω σε αλευρωμένο πάγκο.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα τινάζουμε να φύγουν τα πολλά αλεύρια και τα απλώνουμε στο πάγκο να στεγνώσουν λίγο. Δεν χρειάζεται πολύ, αρκεί μέχρι να ζεσταθεί το νερό που θα τα βράσουμε.
Όταν το νερό είναι έτοιμο, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις γκόγκες. Ανακατεύουμε και βράζουμε 20-25 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσέχουμε να μην κολλήσουν στο πάτο της κατσαρόλας! Γι αυτό δεν απομακρυνόμαστε και κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Όταν είναι έτοιμες (δοκιμάζουμε μια για καλό και για κακό) τις σουρώνουμε και όπως είναι καυτές τους ρίχνουμε την μυζήθρα, ανακατεύουμε και αμέσως τις περιλούζουμε με το καυτό λάδι.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε κορδόνια διαμέτρου 1 εκ. Στη συνέχεια κόβουμε κομματάκια μήκους 1,5 εκ και τα αφήνουμε πάνω στο αλεύρι για να μη κολλήσουν.
Παίρνουμε ένα ένα κομματάκι και πιέζοντάς το με τα δύο δάκτυλα το πλαταίνουμε και στη συνέχεια τραβώντας το προ ς το μέρος μας του δίνουμε κοίλη μορφή , κάτι σαν τα νιόκι. Πάντα δουλεύουμε πάνω σε αλευρωμένο πάγκο.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα τινάζουμε να φύγουν τα πολλά αλεύρια και τα απλώνουμε στο πάγκο να στεγνώσουν λίγο. Δεν χρειάζεται πολύ, αρκεί μέχρι να ζεσταθεί το νερό που θα τα βράσουμε.
Όταν το νερό είναι έτοιμο, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις γκόγκες. Ανακατεύουμε και βράζουμε 20-25 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσέχουμε να μην κολλήσουν στο πάτο της κατσαρόλας! Γι αυτό δεν απομακρυνόμαστε και κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Όταν είναι έτοιμες (δοκιμάζουμε μια για καλό και για κακό) τις σουρώνουμε και όπως είναι καυτές τους ρίχνουμε την μυζήθρα, ανακατεύουμε και αμέσως τις περιλούζουμε με το καυτό λάδι.
Tip
Μπορούμε αν θέλουμε σε κάποιες μερίδες να προσθέσουμε λίγο βασιλικό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου