Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Σοκολατάκια με αμυγδαλόπαστα - Chocolates with marzipan


Υλικά
300 γραμμάρια αμυγδαλόπαστα
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1/3 της κούπας σταφίδες
1/3 της κούπας τριμμένη σοκολάτα γάλακτος
1/3 της κούπας τριμμένο φουντούκι
1/3 της κούπας λικέρ αμαρέτο ή κονιάκ

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε για μισή ώρα τις σταφίδες στο ποτό.
Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σ ένα μπολ μαζί με την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος και τα φουντούκια.
Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες από αμυγδαλόπαστα, τις ανοίγουμε στο χέρι μας και βάζουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα σοκολάτας, σταφίδας και φουντουκιού.
Κλείνουμε καλά τη γέμιση μέσα στην αμυγδαλόπαστα και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Βάζουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη να παγώσουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε μέσα τα σοκολάτάκια.
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι.


You will need
660 pounds of marzipan
440 pounds of dark chocolate
1/3 cup raisins
1/3 cup grated chocolate
1/3 cup grated hazelnut
1/3 cup amaretto liqueur or brandy

How to
Soak for half an hour raisins into the drink.
Pull them out and put them in a bowl with the grated chocolate and hazelnuts.
Take small balls of marzipan, open a hole and put a small amount of chocolate mixture, raisins and hazelnuts and then close well.
Put about half an hour in the freezer to freeze. Melt the chocolate in a bain marie and dip the chocolates inside.
If we like sprinkle with grated hazelnut.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new