Something between stewed fruit and sweet , orange rings will be kept for many months . We'll serve it alone or together with white soft cheese , ice cream or yogurt .
( For 4 jars of 500 g . )
Utensils and Tools
1 large pot
One sharp knife
skimmer
large bowl
sterilized jars
You will need:
6 large oranges with thin peels
700 gr . sugar
6 cloves
1 cinnamon stick
2 dill seeds ( crushed )
5 cardamom capsules ( seeds crushed )
10 grains of black pepper ( crushed )
1 lemon ( zest )
90 cl of white wine vinegar
How to:
1. Clean oranges and cut into 2.5 cm slices like rings without peeling them and boil in a pot ( with water as overdoing ) for 25 minutes to soften well .
2 . Put using a skimmer the orange rings s in the bowl and add the sugar , spices , zest and vinegar in a saucepan with the liquid. Boil over medium heat for about 15 minutes .
3. Put the rings again carefully into the pot with a simmer until they become almost transparent .
4. Arrange the slices into warm, sterilized jars and let the syrup thickens very well and becomes thick .
5. Fill with syrup jars (leaving a gap 2.5 cm from the edge ) and store in a cool , dark place for at least six weeks before opening .
Κάτι ανάμεσα σε κομπόστα και γλυκό του κουταλιού, οι ροδέλες πορτοκάλι θα διατηρηθούν για πολλούς μήνες. Θα τις σερβίρετε μόνες τους ή μαζί με άσπρο μαλακό τυρί, παγωτό ή γιαούρτι.
(Για 4 βάζα των 500 γρ.)
Σκεύη και εργαλεία:
1 μεγάλη κατσαρόλα
1 κοφτερό μαχαίρι
Τρυπητή κουτάλα
Μεγάλο μπολ
Αποστειρωμένα βάζα
Θα χρειαστείτε:
6 μεγάλα λεπτόφλουδα πορτοκάλια
700 γρ. ζάχαρη
6 γαρίφαλα
1 ξύλο κανέλας
2 σπόρους άνηθου (σπασμένους)
5 κάψες κάρδαμο (τους σπόρους σπασμένους)
10 κόκκους μαύρο πιπέρι (σπασμένους)
1 λεμόνι (το ξύσμα)
90 cl ξίδι από άσπρο κρασί
Πώς θα τα παρασκευάσετε:
1. Πλένετε καλά τα πορτοκάλια, τα κόβετε με τη φλούδα σε ροδέλες 2,5 εκ. και τα βράζετε σε μια κατσαρόλα (με νερό όσο να τα σκεπάσει) για 25 περίπου λεπτά να μαλακώσουν καλά.
2. Τοποθετείτε με μια τρυπητή κουτάλα τις ροδέλες στο μπολ και ρίχνετε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το ξίδι στην κατσαρόλα με το υγρό. Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά.
3. Βάζετε πάλι τις ροδέλες προσεκτικά στην κατσαρόλα να σιγοβράσουν μέχρι να γίνουν σχεδόν διαφανείς.
4. Τακτοποιείτε τις ροδέλες σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα και αφήνετε το σιρόπι να δέσει πολύ καλά και να γίνει παχύρρευστο.
5. Γεμίζετε με σιρόπι τα βάζα (αφήνοντας ένα κενό 2,5 εκ. από το χείλος) και τα φυλάτε σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον 6 εβδομάδες πριν τα ανοίξετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου