Κουλουράκια Πασχαλινά
Υλικά
-
300 γρ. ζάχαρη
-
300 γρ. φυτίνη
-
120 γρ. χυμό πορτοκάλι
-
50 γρ. κονιάκ
-
50 γρ. γάλα
-
2 αυγά
-
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
-
2 βανίλιες
-
1/2 κ.γ. σόδα
-
1/2 κ.γ. baking powder
-
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 αυγό για το άλλειμμα
Εκτέλεση
-
Βάζουμε την φυτίνη και τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
-
Ύστερα σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, τα 2 αυγά και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη.
-
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα των υγρών στο μίξερ με την φυτίνη και τη ζάχαρη.
-
Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, την βανίλια, τη σόδα, το baking powder και την πρέζα αλάτι.
-
Βάζουμε το μισό μείγμα με το αλεύρι στο μίξερ που έχουμε όλα τα άλλα υλικά.
-
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ στο υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μεχρι να ενσωματωθούν όλα μαζί.
-
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αλλείφουμε από πάνω με ένα αυγό αραιωμένο με πολύ λίγο νεράκι.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα για 15'-20'.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου