Greece from the eyes of the locals...about their love for nature... life...beauty...love and food!
Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016
Μastic liqueur
You will need 1 sachetmastic from Chios(5g.) 1 liter ofalcohol 750gr. sugar 1 liter ofwater
How to: Place inbottlethe masticwith alcoholand leaveuntilmeltedmastic ,shaking frequently. Boilthe waterwith the sugarto makea syrup. When it cool, pour the alcohol. Close the bottle andlet it to the sun for fortydays. Afterthedrainin triplecoffee filterinto a cleanbottlebecause themasticleavessomething like dust .
Υλικά:
1 φακελάκι δακρυάκια μαστίχας Χίου (5 γρ.
1 λίτρο οινόπνευμα 750 γρ. ζάχαρη 1 λίτρο νερό
Εκτέλεση Τοποθετούμε σε φιάλη τη μαστίχα με το οινόπνευμα και το αφήνουμε ώσπου να λιώσει η μαστίχα, ανακινώντας συχνά. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη να γίνει σιρόπι. Μόλις κρυώσει, το ρίχνουμε στο οινόπνευμα. Κλείνουμε κι αφήνουμε στον ήλιο σαράντα μέρες. Μετά το στραγγίζουμε σε τριπλό φίλτρο καφέ, σε καθαρό μπουκάλι γιατί η μαστίχα αφήνει ίχνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου