Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Μake halva with semolina! - Χαλβάς σιμιγδαλένιος!



Υλικά:
1 κούπα ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κουταλάκι καννέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι μέχρι να ροδίσει. Σε μία άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και μέσα ρίχνουμε την κανέλλα το γαρύφαλο και αν θέλουμε και μία φλούδα λεμονιού. Όταν έχει ροδίσει όσο θέλουμε το σιμιγδάλι ρίχνουμε μέσα το σιρόπι που έχουμε φτιάξει και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά. Στο τέλος βάζουμε το χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει καλά το βάζουμε σε πιατέλα.

Μπορείτε να βάλετε μέσα στο μίγμα καρύδια, σταφίδες, αμύδγαλα και ότι άλλο αγαπάτε!


You will need:
cup olive oil or sunflower oil
2 cups semolina
3 cups sugar
4 cups water
1 teaspoon cinnamon
1 teaspoon clovespeel of lemon

How to:
Place olive oil in a pan and then semolina until golden . In another pot we make syrup . Put the water and sugar and pour through the cinnamon and cloves, if you want and a lemon peel . When browned semolina we pour the syrup and then stir until you pull all the liquid . In the end we put halva in a silicone cake mold and when cool put it on a platter .You can put in the mixture of nuts, raisins, almonds and anything else you love !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new