Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Pesto sauce - Σάλτσα πεστο


Από τις πιο αγαπημένες σάλτσες ειδικά τώρα που ερχεται το καλοκαίρι για τα μακαρόνια! Και ειδικά τώρα που ο βασιλικός είναι στα φόρτε του!
Λοιπόν, για υλικά θα χρειαστείτε:
4 σκελίδες σκόρδου, 20 φυλλαράκια βασιλικού, 100 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, 150ml ελαιόλαδο, αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα μικρό γουδί, λιώνετε το σκόρδο μαζί με 1 πρέζα αλάτι. Μετά προσθέστε το βασιλικό χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια βάλτε την παρμεζάνα και μετά ρίξτε σιγά-σιγά το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς με το γουδοχέρι. Δουλέψτε τη σάλτσα μέχρι να γίνει πολτός και στο τέλος βάλτε αλάτι και πιπέρι. Αν θέλετε χρησιμοποιείστε αμέσως τη σάλτσα ή το βάλτε την σε ένα μπολ καθώς διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

One of the most favorite sauces for pasta especially now that summer comes! And especially now that basil is in full swing !
Well, you will need:
4 cloves garlic 20 basil leaves, 100 g . freshly grated Parmesan cheese , 150ml olive oil , salt & freshly ground pepper
In a small mortar, crush the garlic with 1 pinch of salt. Then add the basil beating until homogeneous. Then put the parmesan and then slowly pour the oil, stirring constantly with the pestle . Work sauce until slurry and finally put salt and pepper. If you use the sauce immediately or put it in a bowl as kept in the refrigerator for several days .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new