Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Σολομός σε τραγανή κρούστα - Salmon in crispy crust


Υλικά για 2 άτομα
2 φέτες σολομού των 150 γρ. περίπου η καθεμία
50 γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
3 σκ. σκόρδου λυωμένες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλέτα του ψαριού. Τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στο μούλτι τα ψίχουλα, τα σκόρδα, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το ξύσμα και τα κάνουμε ένα μείγμα. Το αδειάζουμε σε πιάτο και πατάμε επάνω τα φιλέτα να σκεπαστούν με αυτό γύρω γύρω. Τα ακουμπάμε σε σχάρα επάνω από ταψάκι και τα ψήνουμε 5' από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά και ροδοκόκκινα. Τα σερβίρουμε με μπρόκολο και άλλα λαχανικά στον ατμό. 
 
Ingredients for 2 people2 slices of salmon 150g . about each50gr. crumbs from stale bread50gr . grated parmesan3 cloves garlic melted2 Tbsp chopped parsley1 Tbsp olive oil1 tsp lemon zestsalt and pepper

How to

Turn on the oven to 200 degrees . Wash and pat dry fish fillets . The salt and pepper . Put the crumbs in a food processor , garlic , Parmesan , parsley , olive oil and lemon zest and make a mixture . The pour into dish and press onto the fillets to cover myself with it around. The touching a rack over pan and bake 5 minutes from each side , until crisp and ruby . Serve with broccoli and other vegetables steamed .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new