Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Thracian garlic sauce with walnuts - Θρακιώτικη σκορδαλιά με καρύδια

Παραδοσιακή σκορδαλιά όπως την έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, με μπόλικο καρύδι νόστιμη και πολύ υγιεινή.

Τι χρειαζόμαστε:
1,5 κούπα καρύδια
1 κουτ. σούπας ξύδι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
μισή κούπα νερό
μισό κουτ. γλυκού αλάτι
2-3 σκελίδες σκόρδο

Πώς το κάνουμε:
Τα βάζουμε όλα μαζί στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός. Η σκορδαλιά είναι έτοιμη.
Το ξύδι και το αλάτι τα αυξομειώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Αν μας φανεί πολύ πηκτή την αραιώνουμε με λίγο νεράκι ακόμη.



Traditional garlic sauce like our grandmothers used to make, with lots of walnuts delicious and very healthy.
What we need:
1.5 cup walnuts
1 tsp. vinegar
3 tsp. tablespoons olive oil
half cup water
half tsp. tsp salt
2-3 cloves of garlic

How we do it:
Put them all together in a food processor and beat until they become paste. The garlic sauce is ready.
The vinegar and salt to fluctuate depending on our tastes. If we look very dilute the gel with some water still.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new