Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Μανιτάρια πλευρώτους κρασάτα λαδορίγανη


Τα υλικά μας:
220-250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
2-3 σκελίδες σκόρδο
1,5 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
μισό φλιτζανάκι κρασί
ένα (όχι γεμάτο) φλιτζανάκι νερό
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
μισό φλιτζανάκι ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πλευρώτους, τα σκουπίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αν είναι πολύ μεγάλα, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια
Αν τα κοτσάνια τους έχουν κάποια σκληρά μέρη, τα αφαιρούμε.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πλευρώτους σε κονσέρβα. Στην περίπτωση αυτή απλά τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, κομμένο σε λεπτά φετάκια. Ανακατεύουμε για λίγο να βγάλει τα αρώματά του.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, να σοταριστούν από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Πασπαλίζουμε με την ρίγανη, την σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά και να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
Ξεσκεπάζουμε το σκεύος μας και προσθέτουμε το μπαλσάμικο.
Ανακατεύουμε καλά, αφήνοντας στην φωτιά για 1-2 λεπτά ακόμη.
Τα σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστά, πασπαλισμένα με λίγη έξτρα ριγανίτσα.
Καλή επιτυχία!



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new