Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Καραμέλες εχινάκειας - Candies echinacea



Σήμερα φτιάχνουμε καραμέλες για τον βήχα, που μαλακώνουν και γλυκαίνουν τον λαιμό!
Θα χρειαστούμε καλή καστανή ζάχαρη και ένα μείγμα βοτάνων της επιλογής μας. Αρχικά φτιάχνουμε ένα δυνατό τσάι με τα βότανα κι ύστερα, με αυτό, φτιάχνουμε τις καραμέλες.

Έγχυμα βοτάνων για τον βήχα
Σε 1 κούπα βραστό νερό βάζουμε
2 κ.γ. τριμμένη εχινάκεια
1 κ.γ. φασκόμηλο
1 κ.γ. πηλιορείτικο μείγμα βοτάνων για λαρυγγίτιδα (αντικαταστήστε με θυμάρι)
½ κ.γ. μέντα
½ κ.γ. ιπποφαές (καρποί)
½ κ.γ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 10′ ήσυχο. [τα βότανα είναι αποξηραμένα] Έπειτα το σουρώνουμε.

Για την καραμέλα
1¼ κούπα ζάχαρη
½-¾ κούπας έγχυμα βοτάνων
½ κ.σ. χυμό λεμονιού
 

τα βάζουμε να βράσουν όλα μαζί σε ένα κατσαρολάκι. Αφού αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε επίσης ήσυχο για ~10′. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα καραμέλας σε ένα ποτήρι κρύο νερό. Αν σχηματιστεί μια μπαλίτσα-και δεν διαλυθεί- τότε είναι έτοιμη η καραμέλα.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την καραμέλα με προσοχή σε ένα ταψάκι/ταπεράκι στρωμένο με λαδόκολλα. Αφήνουμε καμιά ώρα να κρυώσει, και βγάζουμε από το μπωλ. Θα πρέπει να είναι πλήρως στερεοποιημένο και κρύο, αλλά όχι εντελώς κρύο, ούτε πολύ σκληρό. Κόβουμε καραμέλες στο μέγεθος που θέλουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι, ή με τροχό κοπής και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
Για να τις φυλάξουμε, είτε τις τυλίγουμε μία μία σε χαρτάκια, ή τις περνάμε μια γρήγορη από ζάχαρη άχνη (για να μην κολλήσουν μεταξύ τους) και τις βάζουμε σε βαζάκι! 



Today we make candies for cough , which soften and sweeten the neck !You need good brown sugar and a blend of herbs of choice . First we make a strong tea with herbs and then , with that, we make candies .
Infusion of herbs for coughIn 1 cup of boiling water put2 tsp grated echinakeia1 tsp sage1 tsp Pelion blend of herbs for laryngitis (replace with thyme )½ tsp mint½ tsp sea ​​buckthorn (fruit )½ tsp fresh grated gingerCover and leave for 10 minutes alone. [ herbs are dried ] Then strain it .
For the caramel1 ¼ cup sugar½ - ¾ cup of herbal infusion½ tbsp lemon juiceput them all together to a boil in a saucepan . Once it starts to boil, let also quiet for ~ 10 minutes. We test if it is ready by taking a small amount of candy in a glass of cold water. If you form a little ball - and - then not dissolve the caramel is ready.Remove from heat and pour the caramel carefully into a pan lined with parchment paper. Allow an hour to cool, and remove from the bowl. It should be fully solidified and cold, but not completely cold, nor too hard. Cut candies the size we want with a big knife, or cutting wheel and set aside to cool completely.To keep them, either one at a time to wrap slips, or a quick pass of powdered sugar ( to avoid sticking ) and place them in a jar!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new