Πρόληψη κατά του καρκίνου: έρευνες στη Γαλλία είχαν αποκαλύψει τη συμβολή του κόκκινου κρασιού στην προστασία από τον καρκίνο, από το 2004 όμως έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υποστήριξε ότι και το λευκό έχει τις ίδιες ιδιότητες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αν και το κόκκινο έχει 12 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το λευκό, τα αντιοξειδωτικά του λευκού απορροφώνται πιο γρήγορα από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Προστατεύει την καρδιά: Η ρεσβερατρόλη που βρίσκεται στη φλούδα του σταφυλιού είναι η αντιοξειδωτική ουσία του κόκκινου κρασιού, στην οποία οφείλεται η ευεργετική επίδραση στα αγγεία της καρδιάς. Γι’ αυτό μέχρι πρόσφατα τα εύσημα απονέμονταν μόνο στο κόκκινο, αφού το λευκό παρασκευάζεται από το χυμό και όχι τη φλούδα του σταφυλιού. Ωστόσο, ο μοριακός βιολόγος Ντίπακ Ντας, επικεφαλής μιας μελέτης της ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ των ΗΠΑ, υποστήριξε το 2008 ότι το λευκό κρασί έχει εξίσου ευεργετική επίδραση στην καρδιά.
Λευκό κρασί κατά του πάχους: Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Λατρόμπ της Μελβούρνης με επικεφαλή τη δρ. Άννα Κόκαβετς ένα ποτήρι λευκό κρασί πριν το φαγητό, μειώνει την όρεξη. Συγκεκριμένα, ο λευκός οίνος δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας του στομάχου. Αντίθετα στο κόκκινο κρασί η αίσθηση αυτή να είναι παροδική.
Η θρεπτική αξία ανά ποτήρι (κόκκινο ή λευκό) ανέρχεται:
Θερμίδες: 79
υδατάνθρακες: 3,3 γρ
πρωτεΐνη: 0,2 γρ
λιπαρά: 0 γρ
αιθυλική αλκοόλη: 9,6 γρ
Prevention of cancer : investigations in France had revealed the contribution of red wine protect against cancer since 2004 but research by the University of Thessaly argued that white has the same properties . This is due to the fact that although the red has 12 times more antioxidants than white , white antioxidants are absorbed faster by the body .Protects the heart: Resveratrol found in the skin of the grape is the antioxidant in red wine , which is responsible for the beneficial effect on the heart vessels . That is why until recently the credit is awarded only in the red after the white made from the juice and not peeled grape . However , the molecular biologist Deepak Das , head of a medical study of the University of Connecticut, USA , argued in 2008 that white wine is equally beneficial effect on the heart .White wine by the thickness: According to the findings of research conducted at the University of Melbourne Latromp led by Dr . Anna Kokavets a glass of white wine before meals reduces appetite . Specifically , white wine creates a feeling of fullness in the stomach. Unlike the red wine this sensation is temporary.
The nutritional value per glass ( red or white ) is :Calories : 79Carbohydrates : 3.3gprotein : 0.2 gFat: 0 gethyl alcohol : 9.6 g
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου