Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Easy lemon ice cream! Εύκολο παγωτό λεμόνι

You will need
2 lemons

2 cups ( 200 g . Each) yogurt
1 cup milk in a can
1 cups for fresh milk
2 cups cream very cold
2 cups for sugar

How to

Pour the canned milk in the freezer for 30 . We will use the caps as a scoop for all materials . Lemons want to be fresh and unwaxed . After we get the zest of lemons put it in a bowl and pour 3 tablespoons from the total sugar and stir. Cover the bowl with cling film and refrigerate to melt the sugar well , about 30. When you pull the sugar will become yellow syrup . In a bowl , add the fresh milk , sugar , zest and juice . Stir with whisk to melt the sugar. In a bowl put the cream and whisk to form thick . Add the yogurt and stir with wire. Add the ice and stir evaporated . Finally mix the two mixtures. Put the cream  to deepfreeze in the freezer . Once it starts and tightens a little , after one hour , the beat with hand mixer fluffy and refreezes . The more often repeat this process so fluffier ice cream will have to end .


 Υλικά συνταγής
2 λεμόνια
2 κεσεδάκια (200 γραμμ. το καθένα) γιαούρτι
1 κεσεδάκι γάλα εβαπορέ
1 κεσεδάκι γάλα φρέσκο
2 κεσεδάκια κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη
2 κεσεδάκια ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 30΄. Θα χρησιμοποιήσουμε το κεσεδάκι από το γιαούρτι σαν μεζούρα για όλα τα υλικά. Τα λεμόνια θέλω να είναι φρέσκα και ακέρωτα. Αφού πάρουμε το ξύσμα από τα λεμόνια το βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε 3 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να λιώσει καλά η ζάχαρη, περίπου 30΄. Όταν το βγάλουμε η ζάχαρη θα έχει γίνει κίτρινο σιρόπι. Σε μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό. Τα ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη. Σε μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και ανακατεύουμε. Τέλος ενώνουμε τα δύο μείγματα. Βάζουμε το υλικό να παγώσει στην κατάψυξη. Μόλις αρχίσει και σφίγγει λίγο, μετά από 1 ώρα, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και το ξαναπαγώνουμε. Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε τη διαδικασία αυτή τόσο πιο αφράτο παγωτό θα έχουμε στο τέλος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new