Υλικά
1 σφολιάτα
4 μήλα
λίγο βούτυρο
καστανή ή μαύρη ζάχαρη
κανέλα
Για το βράσιμο των μήλων:
1 λίτρο νερό
5 κουταλιές ζάχαρη
Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα βράζουμε για 3 λεπτά σε 1 λίτρο νερό με 5 κουταλιές ζάχαρη.
Κρυώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας και κόβουμε σε 8 λωρίδες, πασπαλίζουμε με λίγο βούτυρο, ζάχαρη και κανέλα. Απλώνουμε τα μήλα και τυλίγουμε.
Τα βάζουμε σε φόρμα για μάφιν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν ρίχνουμε 1-3 κουταλιές κρύο σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου