Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Great batter for cod. - Υπέροχο κουρκούτι για τον μπακαλιάρο αλλά και για τα κολοκυθάκια.



You will need:
500gr flour
500gr water
330ml beer
2 pinches of sugar
1 pinch salt
25-40g. fresh yeast

How to:
Place in a bowl water, beer, yeast, sugar and salt.
Stir well to dissolve the yeast and allow the mixture to rest 2 minutes. Then pour the liquid mixture into the flour, stir and leave it to rise.
Make sure all ingredients must be at room temperature.

This batter is great for cod and for fried zucchini
 

Good Luck!

Υλικά:
500γρ αλέυρι
500γρ νερό
330ml μπύρα
2 πρέζες ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
25-40γρ. μαγιά φρέσκια

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπωλ το νερό, τη μπύρα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η μαγιά και αφήνουμε το μίγμα 2 λεπτά να ξεκουραστεί. Επειτα ρίχνουμε το υγρό μίγμα μέσα στο αλεύρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Προσοχή όλα τα υλικά πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου.

Αυτό το κουρκούτι είναι καταπληκτικό για τον μπακαλίαρο αλλά και για τα τηγανιτά κολοκυθάκια

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new