Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Traditional Greek dish Bogana ~ Μπογάνα

Βogana is a Greek traditional recipy that is very delicious!

You will need:

1 ½ kg lamb shanks
1 ½ kg small round potatoes 
1 whole garlic
500 gr . chopped ​​tomato
juice of 1 lemon
4-5 bay leaves
3/4 cup olive oil
salt - pepper

Ηow to:

In a large grease baking pan with olive oil then put the lamb with potatoes , after you put salt and pepper(plenty). Pour the lemon juice , the chopped tomatoes , garlic , bay leaves around the baking dish . Add some oil and cover with greaseproof paper , which is fixed inside the pan so that the food is completely covered . From top , cover with foil , bake at 200oC for 3 hours , the last half hour , uncover the pan to get the food color .

Τip:
 Lamb with whole potatoes , whole garlic , lemon , bay leaves , fresh tomato . Simmer slowly and at delivery in oven .

Mπογάνα παραδοσιακακή συνταγή


Yλικά
1½ κιλό μπούτι αρνίσιο
1½ κιλό πατάτες ολόκληρες, μικρές, στρογγυλές
1 σκόρδο ολόκληρο
500 γρ. ντομάτα κομμένη
χυμό από 1 λεμόνι
4-5 δαφνόφυλλα
ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί βάζετε το αρνί με τις πατάτες, αφού τα έχετε αλατοπιπερώσει καλά. Ρίχνετε το λεμόνι, τις τριμμένες ντομάτες, το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα  σκορπισμένα σε όλο το ταψί. Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί, το οποίο στερεώνετε στο εσωτερικό του ταψιού, ώστε το φαγητό να είναι τελείως καλυμμένο. Από πάνω σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο, ψήνετε στους 200οC για 3 ώρες, την τελευταία μισή ώρα, ξεσκεπάζετε το ταψί για να πάρει χρώμα το φαγητό.

ΣΗΜ.: Αρνί με ολόκληρες πατάτες, σκόρδο ολόκληρο, λεμόνι, δαφνόφυλλα, φρέσκια ντομάτα. Σιγοψήνετε αργά και κατά την παράδοση σε ξυλόφουρνo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new