Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Tradittional souer cherry syroup sweet. - Γλυκό κουταλιού βύσσινο




Υλικά συνταγής

1 κιλό βύσσινο
1 κιλό ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
1 μικρό λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα βύσσινα. Αφαιρούμε τα κοτσάνια. Με φουρκέτα ή µε το ειδικό εργαλείο που αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τοποθετούμε σε μπολ στρώσεις, εναλλάξ, βύσσινα και ζάχαρη. Καλύπτουμε µε μεμβράνη. Αφήνουμε µία νύχτα στο ψυγείο ανακατεύοντάς τα σε αυτό το διάστημα δύο µε τρεις φορές.
Την επόμενη μέρα βάζουμε τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε µία κατσαρόλα µε χοντρή βάση, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ξαφρίζουμε όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια. Βράζουμε για 15΄-20΄. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά στην κατσαρόλα.
Τότε το ξαναβράζουμε –πάντα σε μέτρια φωτιά– μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το σιρόπι έχει δέσει όταν στάζουμε µία σταγόνα απ’ αυτό πάνω στο νύχι του αντίχειρα. Όταν αυτή στέκεται και δεν χύνεται, το γλυκό είναι σωστά δεμένο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 1΄-2΄.

We will need:
1 kg ~ 2 pounds souer cherry
1kg ~  2 pounds sugar
a cup of water
 
How to:
Wash the cherries well. Take cherry stalk and stones off. Inside a ball put cherries and sugar in layers. Wrapp and put it in the refridgerator  over night or about 8 hours. During this time stir it 2-3 times. 
Next put sugar and souer cherries in a pot with  thick
 bottom until it gets boils. Then lower to medium for 15-20 min. Stir all the time gently.  Then let it get cold inside the pot.
When it's cold turn the heater on again to medium until the mixture thickers like honey. Then put the lemon juice.Leave on for another 2-3 min. and take the pot off the heater. Stir all the time gently.
Let it get cold and put it inside a vase. Your souer cherry sweet is ready and good to eat for many months after stored (otionally put it in a fridge)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new