Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Chestnut syroup sweet ~ Γλυκό του κουταλιού κάστανο






We need:
2 pounds or 1 klg chestnuts
2 pounds or 1kg sugar
Juice of ½ lemon
4 cups water
1 vanilla pod
How to:
Peel the chestnuts only the outer peel , put them in a pot of boiling water for 10 minutes.
Remove them from the heat and when slightly cool , and clean the inside peel , being careful not to spoil the shape.
In a saucepan add water , sugar , chestnuts and vanilla , after the hack so we can release the aromas of the pot . Boil for 15 minutes and then remove from heat .
Remove the vanilla and leave the chestnuts in the pan for 1 day to absorb much of the syrup to the inside.
The next day again boil the syrup and chestnuts for 10 minutes and then add the lemon juice and boil further 2-3 minutes until the syrup thickens . Remove from heat , let cool and handing in glass jars.

Υλικά

1 κιλό κάστανα
1 κιλό ζάχαρη
Χυμό από ½ λεμόνι
4 ποτήρια νερό
1 λοβό βανίλιας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κάστανα μόνο από τα εξωτερικά φλούδια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 10 λεπτά.
Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν ελαφρά, καθαρίζουμε και το εσωτερικό φλούδι, προσέχοντας να μη χαλάσουμε το σχήμα τους.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα κάστανα και τη βανίλια, αφού προηγουμένως την έχουμε χαράξει ώστε να μπορούν να ελευθερωθούν τα αρώματά της στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 15 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφαιρούμε τη βανίλια και αφήνουμε τα κάστανα στην κατσαρόλα για 1 ημέρα, ώστε να απορροφήσουν ένα μεγάλο μέρος από το σιρόπι μέχρι το εσωτερικό τους.
Την επόμενη ημέρα βράζουμε ξανά το σιρόπι και τα κάστανα για 10 λεπτά ακόμη και μετά ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και βράζουμε ακόμη 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και μοιράζουμε σε γυάλινα βάζα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new