Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Home made cookies ~ Σπιτικά μπισκότα

Υou will need:
150g . unsalted cow butter , at room temperature
100 gr . granulated sugar
2 egg yolks medium size
250 gr. flour for all uses
150g . strawberry jam or any other flavor of your choice

How to:
Preheat oven to 190 ° C, in air . Lay wax paper on a baking sheet oven.

Make the dough for biscuits . Put in a bowl the butter , sugar and egg and beat with a hand mixer until you have a creamy mixture . Gradually add the flour and knead with your hands until you have a soft dough .

Bake cookies:

Knead with your hands in the dough balls diameter of about 2-2.5 cm (if the dough is too soft and not molded , put in the fridge for 15-20 ) . Place the balls of dough in the sheet , leaving space between them and with your finger press the center of each one to create a hole . Fill each hole with ½ teaspoon of strawberry jam . Bake the cookies on the middle rack of the oven at 190 ° C for 8-10 until you get a golden color. Remove from the oven , transfer to a wire rack and allow to cool for about 20 before serving .




Υλικά
150 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό arla, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους 
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αγ. Γεωργίου
150 γρ. μαρμελάδα φράουλα spinspan ή οποιαδήποτε άλλη γεύση της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
Προθερµάνετε το φούρνο στους 190 °C, στον αέρα. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος σε µια λαµαρίνα φούρνου.

Φτιάξτε τη ζύµη για τα µπισκότα. Βάλτε σε ένα µπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους και χτυπήστε µε ένα µίξερ χειρός, µέχρι να έχετε ένα κρεµώδες µείγµα. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ζυµώστε µε τα χέρια σας µέχρι να έχετε µια µαλακή ζύµη.

Ψήστε τα µπισκότα. Πλάστε µε τα χέρια σας τη ζύµη σε µπαλάκια διαµέτρου περίπου 2-2,5 εκ. (αν η ζύµη είναι πολύ µαλακή και δεν πλάθεται, βάλτε τη στο ψυγείο για 15΄-20΄). Τοποθετήστε τα µπαλάκια ζύµης στη λαµαρίνα, αφήνοντας απόσταση µεταξύ τους, και µε το δάχτυλό σας πιέστε το κέντρο του καθενός, ώστε να δηµιουργηθεί µια τρύπα. Γεµίστε κάθε τρύπα µε ½ κουταλάκι του γλυκού µαρµελάδα φράουλα. Ψήστε τα µπισκότα στη µεσαία σχάρα του φούρνου στους 190 °C για 8΄-10΄, µέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώµα. Αποσύρετε από το φούρνο, µεταφέρετε σε µια σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 20΄ πριν σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new