Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Chocolate...Glasses - Γυαλάκια με σοκολάτα



Υλικά
250 γρ. σφολιάτα (1 φύλλο)
2/3 κούπας ζάχαρη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη με 1 κουταλάκι καλαμποκέλαιο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και πασπαλίζουμε ζάχαρη από άκρη σε άκρη.
Τυλίγουμε από δεξιά και αριστερά σε δύο ρολά που θα συνατηθούν στη μέση του φύλλου σχηματίζοντας κιάλια.
Κόβουμε από την κοντή πλευρά των ρολών με κοφτερό μαχαίρι στενές φέτες και τις βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Διορθώνουμε λίγο τα κομμάτια, ώστε να είναι ωραία σαν σχήμα.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) να ροδίσουν ελαφρά.
Αν θέλουμε, όταν κρυώσουν βουτάμε τη μία πλευρά τους σε λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

You will need
250 gr. puff pastry ( 1 sheet )
2/3 cup sugar
200gr. couverture melted chocolate with 1 teaspoon corn oil ( optional)

How to
Roll out the pastry and sprinkle sugar butt .Roll right and left two rolls up in the middle of the sheet forming binoculars .Cut from the short side of the rolls with a sharp knife narrow slices and put them in a baking pan lined with greaseproof paper .Fix little pieces , to be nice like shape.Bake at 200 degrees Celcium for 15 minutes ( depending on oven) lightly browned .If desired, when cool , dip one side in melted chocolate and let dry on wax paper .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new