Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Τα διατροφικά οφέλη του πορτοκαλιού - The nutritional benefits of orange




Το πορτοκάλι είναι εσπεριδοειδές που ανήκει στην ίδια οικογένεια με το γκρέιπφρουτ και το μανταρίνι. Καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο, σε θερμές περιοχές και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, λόγω της αρωματικής του γεύσης, αλλά και για τα σημαντικά οφέλη του για την υγεία μας.

Εκτός όμως από το ότι είναι νόστιμα, τα πορτοκάλια περιέχουν επίσης πολλά απαραίτητα για τον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Α, Β1 και C. Ένα πορτοκάλι, μας προμηθεύει με σχεδόν το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C. 

Επίσης τα πορτοκάλια είναι μια καλή πηγή αμινοξέων, βήτα-καροτένιου, φολικού οξέως, πηκτίνης, καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, ιωδίου, φωσφόρου, μαγγανίου, νατρίου, χλωρίου και ψευδαργύρου. Ένα πορτοκάλι έχει πάνω από 170 διαφορετικά φυτοθρεπτικά συστατικά και περισσότερα από 60 φλαβονοειδή, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση, αλλά και ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

The orange is a citrus fruit that belongs to the same family as grapefruit and mandarin. Grown throughout the world , in warm areas and are particularly popular because of its aromatic flavor, but also for the significant benefits for our health .

Apart from being delicious , oranges also contain many essential for our body nutrients, such as vitamin A, B1 and C. One orange supplies us with nearly 100 % of the recommended daily intake of vitamin C.

Oranges are also a good source of amino acids , beta - carotene , folic acid , pectin , potassium, calcium, iron , iodine , phosphorus , manganese , sodium, chlorine , and zinc. An orange has over 170 different phytonutrients and more than 60 flavonoids, which has been shown to have anti-tumor and anti-irritant and strong antioxidant properties.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new