Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Μία απο τις πολυτιμότερες τροφές - One of the most valuable foods



To αυγό είναι από τις πιο πολύτιμες τροφές καθώς περιέχει πρωτεΐνη, η οποία μαζί με αυτή του ανθρώπινου γάλακτος είναι υψηλότερης βιολογικής αξίας από οποιαδήποτε άλλη και απορροφάται καλύτερα από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Αυτός είναι και ο λόγος που στην παιδική ηλικία αποτελεί κύρια επιλογή τροφής, καθώς οι ανάγκες σε πρωτεΐνες είναι αυξημένες. 

Το ασπράδι του αποτελείται σε ποσοστό 85-90% από νερό, 12% περίπου από πρωτεΐνες, 0,7 % υδατάνθρακες και 0,2% λίπος, καθώς και μικρές ποσότητες λεκιθίνης, χοληστερόλης και βιταμινών της ομάδας Β. Ο κρόκος αποτελείται από νερό σε ποσοστό 45-50%, πρωτεΐνες 15%, λίπος περίπου 35% και υδατάνθρακες λιγότερο από 1%, ενώ περιέχει ποσότητες σιδήρου, φωσφόρου, ασβεστίου και θείου.
Μαζί με αυτά δίνει βέβαια και περίπου 200 mg χοληστερόλης. 

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συστήνει την κατανάλωση τεσσάρων αυγών εβδομαδιαίως, ενώ στην Ελλάδα τρία αυγά εβδομαδιαίως θεωρούνται ασφαλής ποσότητα.
Στην Ελλάδα, η κατανάλωση αυγών ανέρχεται σε 145 κατά άτομο το χρόνο.



To egg is the most valuable foods because it contains protein, which together with that of human milk is higher biological value than any other and better absorbed by the body .
That is why childhood is the main choice of food, as protein needs are increased.
The egg white consists of 85-90 % water , about 12% of protein, 0.7 % carbohydrate and 0.2 % fat , and small amounts of lecithin , cholesterol and vitamins of group B. The yolk consists of water rate of 45-50 % , proteins 15% , about 35 % fat and carbohydrates of less than 1 %, and contains amounts of iron , phosphorus , calcium and sulfur .
Along with these , of course, gives about 200 mg cholesterol.
The American Heart Association recommends eating four eggs per week , while in Greece three eggs per week are considered safe amount .In Greece , the consumption amounts to 145 eggs per person per year.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new