Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ψητό της κατσαρόλας παραδοσιακό πιάτο στο Κυριακάτικο τραπέζι - Roast beef the Greek the traditional dish on Sunday table




Υλικά
1 1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι (ή κατά προτίμηση χτένι)
1 ξύλο κανέλας
9-10 μπαχαράκια
1 ποτηράκι ουίσκι

2 λεμόνια μικρά
σκόρδα
αλάτι
πιπέρι
λάδι


Εκτέλεση
Σωτάρουμε τό κρέας στο καυτό λάδι (αφού έχουμε βάλει μέσα του πολλά σκόρδα) από όλες τις μεριές, για να κρατήσει τα υγρά του και να γίνει μαλακό. Προσοχή τα σκόρδα τα έχουμε βουτήξει σε αλάτι και πιπέρι.
Σβήνουμε με το ουίσκι και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι
Σκεπάζουμε το κρέας με νερό και κλείνουμε την χύτρα ταχύτητας για 50 λεπτά περίπου.

Όταν είναι έτοιμο στήβουμε τα λεμόνια και ρίχνουμε το χυμό τους.
Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε λίγο να δέσει το ζουμάκι, 4-5 λεπτά.
Τηγανίζουμε πατάτες κομμένες φαρδιές και βάζουμε το ψητό πάνω στις πατάτες (αφού τις αλατίσουμε πρώτα)
Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το ζουμάκι στό κάθε πιάτο, σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!!!!!




You will need:
1 1/2 kg beef mouse ( or preferably scallop )1 cinnamon stick09.10 Bacharakis1 small glass of whiskey2 small lemonsgarlicsaltpepperoil

How to

Saute meat in hot oil ( after we put in a lot of garlic ) from all sides , to keep the liquid and become soft. Caution garlic we dive in salt and pepper .Pour the whiskey and add a little salt and pepperCover the meat with water and close the pressure cooker for about 50 minutes .When ready Steve lemons and pour the juice .Open the lid and leave little to tie the zoumaki , 4-5 minutes .Fry potatoes cut wide and put the roast over the potatoes ( after the first salting )Pour 2-3 tablespoons of sauce in every dish we serve and our good appetite ! !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new