We need:
4 large potatoes
3-6 cloves garlic (depending on preference)
1 lemon juice
1/4 teaspoon salt
olive oil as getting (about 1 glass of wine)
4 large potatoes
3-6 cloves garlic (depending on preference)
1 lemon juice
1/4 teaspoon salt
olive oil as getting (about 1 glass of wine)
How we do it:
Peel the potatoes and
boil them .
Peel the cloves and
bled them with salt and half the lemon juice .
Do not worry if garlic
is not well mushed. .
Add in the blender 1
potato and 3 tablespoons water from the boiled potatoesUse the last potato only
if the mixture is not tight enough. Mixture should look like mashed potateos.If
you use the last potato, mash it with olive oil an then add to the rest of the
mixture. .
Taste and add as lemon
or oil in a way that fits your taste preferance .
Taste it with fried
fish or fishsticks...just perfect!
Τι χρειαζόμαστε:
4 πατάτες μεγάλες
3-6 σκελίδες σκόρδο (αναλόγως την προτίμηση)
1 λεμόνι ο χυμός
1/4 κουταλάκι αλάτι
ελαιόλαδο όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι κρασιού)
4 πατάτες μεγάλες
3-6 σκελίδες σκόρδο (αναλόγως την προτίμηση)
1 λεμόνι ο χυμός
1/4 κουταλάκι αλάτι
ελαιόλαδο όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι κρασιού)
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε λίγο νερό.
Καθαρίζετε τις σκελίδες και τις βάζετε στο multi μαζί με το αλάτι και τον μισό χυμό λεμονιού.
Τα πολτοποιείτε αν δεν λειώσει το σκόρδο μην ανησυχείτε.
Συνεχίζετε ρίχνοντας στο multi 1 πατάτα και 3 κουταλιές νερό απο αυτό που έβρασαν οι πατάτες και μια λάδι, πολτοποιείτε αδειάζετε το μίγμα σε μπωλ και ρίχνετε και τις υπόλοιπες πατάτες μία μία με τον ίδιο τρόπο.
Αν στην προτελευταία πατάτα το μίγμα είναι πολύ ρευστό λειώστε την τελευταία μόνο με το λάδι.
Δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα λεμόνι ή λάδι.
Αν το μίγμα σας είναι πιο ρευστό απο ότι το θέλατε περιμένετε λίγο να κρυώσει η σκορδαλιά και θα δείτε πως έχει σφίξει.
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε λίγο νερό.
Καθαρίζετε τις σκελίδες και τις βάζετε στο multi μαζί με το αλάτι και τον μισό χυμό λεμονιού.
Τα πολτοποιείτε αν δεν λειώσει το σκόρδο μην ανησυχείτε.
Συνεχίζετε ρίχνοντας στο multi 1 πατάτα και 3 κουταλιές νερό απο αυτό που έβρασαν οι πατάτες και μια λάδι, πολτοποιείτε αδειάζετε το μίγμα σε μπωλ και ρίχνετε και τις υπόλοιπες πατάτες μία μία με τον ίδιο τρόπο.
Αν στην προτελευταία πατάτα το μίγμα είναι πολύ ρευστό λειώστε την τελευταία μόνο με το λάδι.
Δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα λεμόνι ή λάδι.
Αν το μίγμα σας είναι πιο ρευστό απο ότι το θέλατε περιμένετε λίγο να κρυώσει η σκορδαλιά και θα δείτε πως έχει σφίξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου