2 pounds small eggplants
2 -3 red chillies finely chopped
6-7 cloves of garlic chopped
1-2 carrot hopped
plenty of chopped celery
plenty of parsley chopped
few stalks of celery
1 liter of vinegar
2 tablespoons coarse salt
olive oil
HOW TO
1. Remove the stalks from the eggplants and cut along and crosswise. Then put in boiling water for 8-10 . Then let them strain for a few hours.
2. Mix all the chopped vegetables together, fill with these the splits of eggplant and tie well with the stalks of celery.
3. Put the eggplant in a sterile jar and add the vinegar and salt. Leave them for 2-3 days before consumption. If you want leave them in vinegar or put them in a jar with olive oil.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζάνες μικρές
2-3 κόκκινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
6-7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 καρότα στον τρύφτη
αρκετό σέλινο ψιλοκομμένο
αρκετό μαιντανό ψιλοκομένο
λίγα κλωνάρια σέλινου
1 λίτρο ξίδι
λίγο νερό
2 κ.σ. αλάτι χοντρό
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε κατά μήκος σταυρωτά. Κατόπιν τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 8-10΄. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ξύλο κοπής και βάζουμε επάνω τους για μερικές ώρες ένα βάρος μέχρι να στραγγίξουν.
2. Ενώνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά μαζί, γεμίζουμε μ' αυτά τις σχισμές της μελιτζάνας και τις δένουμε καλά με τα κλωνάρια του σέλινου.
3. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αποστειρωμένο βάζο και προσθέτουμε το ξίδι, λίγο νερό και το αλάτι. Τις αφήνουμε για 2-3 ημέρες πριν τις καταναλώσουμε. Αν θέλουμε τις αφήνουμε στο νερόξυδο μέσα στο ψυγείο ή τις βάζουμε σε άλλο βάζο και τις σκεπάζουμε με ελαιόλαδο.Τις σερβίρουμε κομμένες σε φέτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου