Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ηomemade Vinegar - Σπιτικό Ξύδι

Χρειαζόμαστε ένα φλυτζανάκι του καφέ ξύδι (κατά προτίμηση σπιτικό), ένα τουλουπάνι,  ένα μακαρόνι κι όσο κρασί και ότι χρώματος θέλουμε – αρκεί να είναι τύπου ξηρό!
 

1.  βάζουμε το ξύδι σε ένα βάζο, δοχείο ή μπουκάλι.
2.  προσθέτουμε το κρασί και το ζυμαρικό
3.  καλύπτουμε με το τουλουπάνι και το αφήνουμε σε σκοτεινό αλλά και δροσερό μέρος για αρκετό καιρό.
 

Μετά απο 4 έως 6 εβδομάδες είναι σχεδόν έτοιμο – καλό είναι φυσικά να το δοκιμάσουμε πριν το χρησιμοποιήσουμε. Έπειτα μπορούμε να αφαιρέσουμε το ζυμαρικό και να το σουρώσουμε.




We need a coffee cups vinegar (preferably homemade), a veiling, a macaroni and wine and color as much as we want - it just has to be dry!

1. Put the vinegar in a jar, container or bottle.
2. add wine and pasta
3. cover with veiling and leave in a dark and cool place for some time.

After four to six weeks it's almost ready - best if you taste before using. Then we can remove the pasta and the strained juices.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new