Υλικά:
• 1 κιλό μοσχαράκι (από το μπούτι)
• 5 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
• ½ φλιτ. τσαγιού λάδι
• 4 κουταλιές της σούπας ξίδι
• 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
• 4 κουταλιές της σούπας νερό
• Μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Αλάτι και πιπέρι
• 1 κιλό μοσχαράκι (από το μπούτι)
• 5 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
• ½ φλιτ. τσαγιού λάδι
• 4 κουταλιές της σούπας ξίδι
• 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
• 4 κουταλιές της σούπας νερό
• Μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία:
Κόβετε το κρέας σε φέτες πάχους ενός εκατοστού. Αναμειγνύετε το αλεύρι, με 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι και λίγο πιπέρι και αλευρώνετε το κρέας. Βάζετε το λάδι σ’ ένα τηγάνι, το ζεσταίνετε και βάζετε το κομματάκια κρέας. Γυρνάτε το κρέας μέχρι να κοκκινίσει και από τις δύο πλευρές και μετά το βάζετε σε μία χύτρα. Ρίχνετε στο τηγάνι το ξίδι, το σκόρδο, το νερό και λίγο μαϊντανό. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει το ρίχνετε κι αυτό στη χύτρα και σφραγίζετε. Αφήνετε το φαγητό να σιγοψήνεται επί 20’ από τη στιγμή που θα αρχίσει να περιστρέφεται η βαλβίδα της χύτρας. Έπειτα ανασηκώνετε τη βαλβίδα για να απελευθερωθεί ο ατμός και το σοφρίτο είναι έτοιμο.
Κόβετε το κρέας σε φέτες πάχους ενός εκατοστού. Αναμειγνύετε το αλεύρι, με 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι και λίγο πιπέρι και αλευρώνετε το κρέας. Βάζετε το λάδι σ’ ένα τηγάνι, το ζεσταίνετε και βάζετε το κομματάκια κρέας. Γυρνάτε το κρέας μέχρι να κοκκινίσει και από τις δύο πλευρές και μετά το βάζετε σε μία χύτρα. Ρίχνετε στο τηγάνι το ξίδι, το σκόρδο, το νερό και λίγο μαϊντανό. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει το ρίχνετε κι αυτό στη χύτρα και σφραγίζετε. Αφήνετε το φαγητό να σιγοψήνεται επί 20’ από τη στιγμή που θα αρχίσει να περιστρέφεται η βαλβίδα της χύτρας. Έπειτα ανασηκώνετε τη βαλβίδα για να απελευθερωθεί ο ατμός και το σοφρίτο είναι έτοιμο.
Μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή πατάτες φουρνου ή ρύζι και να γαρνίρετε το πιάτο σας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!
You will need:
•1 kilo beef ( from the leg )
• 5 tablespoons flour sharp
• ½ cup olive oil
• 4 tablespoons of vinegar
• 2-3 cloves garlic mashed
• 4 tablespoons water
• Parsley chopped
• Salt and pepper
How to:
Cut the meat into slices 1cm or 1/2 in. thick . Mix the flour , 2 teaspoons salt and pepper dust some flour and meat. Put olive oil in a pan and saute the meat. Saute meat until golden on both sides and then put it in a pan . Pour into the pan vinegar , garlic , water and a some parsley . When the mixture boils and pour it in the pan and seal . Cook in low heat(pressure cooker) for 20 minutes from the moment the valve's sign comes up(or whatever sign you have at your own pressure cooker) .Release the steam and the sofrito is ready .If you don't have a pressure cooker, cook for about 2-2and a half hours,in low heat, stir from time to time and check if there is enough water.You can serve it with mashed potatoes or baked potatoes or rice and garnish with chopped parsley .Bon appetit !
•1 kilo beef ( from the leg )
• 5 tablespoons flour sharp
• ½ cup olive oil
• 4 tablespoons of vinegar
• 2-3 cloves garlic mashed
• 4 tablespoons water
• Parsley chopped
• Salt and pepper
How to:
Cut the meat into slices 1cm or 1/2 in. thick . Mix the flour , 2 teaspoons salt and pepper dust some flour and meat. Put olive oil in a pan and saute the meat. Saute meat until golden on both sides and then put it in a pan . Pour into the pan vinegar , garlic , water and a some parsley . When the mixture boils and pour it in the pan and seal . Cook in low heat(pressure cooker) for 20 minutes from the moment the valve's sign comes up(or whatever sign you have at your own pressure cooker) .Release the steam and the sofrito is ready .If you don't have a pressure cooker, cook for about 2-2and a half hours,in low heat, stir from time to time and check if there is enough water.You can serve it with mashed potatoes or baked potatoes or rice and garnish with chopped parsley .Bon appetit !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου