We need:
1/2 kilo or 1 pound of yoghurt
3 to 4 large cloves of garlic
1 level tablespoon salt
1 tbsp vinegar
1 large cucumber
3/4 cup. olive oil
How we do it:
Peel the garlic , chop the cloves lengthwise and remove the green germ in the center .
Mash the garlic with the special tool pulping and put the crushed garlic in a mortar .
Add salt and mash with the pestle, the mixture until homogeneous .
Without peeling the cucumber , cut it in half and then cut each portion in half along.
With a spoon scrape and remove the inside of the cucumber with sporakia . At the end we have 4 " boats " . We pass to the grater and if left wet, cucumber strain.
In a bowl , add the yogurt and cucumber and mix with a spoon. Add the remaining ingredients and stir. The tzatziki sauce is ready , test it and if necessary add a little more salt.
A few more secrets
The secret of cucumber: not cleaned peeled because there are all the nutrients and gives color to tzatziki. Remove from before the spores inside and rub only kernels with flouda.Etsi is more secure that they will not water down the tzatziki. The secret of garlic: Remove the sprouts, so naturally has the garlicky tzatziki but it smells bad in our mouths. Mash thoroughly (not just rub), so the flavor goes everywhere and not just in any one tablespoon possible.
Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό/σακούλας ΔΩΔΩΝΗ
3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 κοφτή κουταλιά αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
1 μεγάλο αγγούρι
3/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
Πώς το κάνουμε:
Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις σκελίδες κατα μήκος και αφαιρουμε την πράσινη φύτρα τους που βρίσκεται στο κέντρο.
Λιώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλειο πολτοποίησης και βάζουμε το λιωμένο σκόρδο σε γουδί.
Προσθέτουμε το αλάτι και λιώνουμε με το γουδοχέρι το μείγμα εως ότου γίνει ομοιογενές.
Χωρίς να καθαρίσουμε το αγγούρι,το κόβουμε στα δύο και κατόπιν κόβουμε το κάθε μέρος στη μέση κατά μήκος.
Με ένα κουταλάκι ξύνουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό του αγγουριού με τα σποράκια. Στο τέλος έχουμε 4 "βαρκούλες". Τις περνάμε στον τρίφτη και αν παραμείνει ακόμα υγρό το αγγούρι το στραγγίζουμε.
Σε μία λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι και το αγγούρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο ακόμα αλάτι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό του αγγουριού: Δεν καθαρίζουμε τη φλούδα γιατι εκεί βρίσκονται όλες οι θρεπτικές ουσίες και δίνει και χρώμα στο τζατζίκι. Αφαιρούμε απο πριν τα σπόρια στο εσωτερικό και τρίβουμε μόνο την ψίχα με τη φλούδα.Ετσι είναι πιο ασφαλές οτι δεν θα νερώσει το τζατζίκι. Το μυστικό του σκόρδου: Αφαιρούμε τη φύτρα, έτσι έχει φυσικά τη γεύση σκόρδου το τζατζίκι αλλά δεν μυρίζει άσχημα στο στόμα μας. Το πολτοποιούμε πλήρως (δεν το τριβουμε απλά), έτσι η γεύση του πάει παντού και όχι μόνο σε μία τυχόν δυνατή κουταλιά.
1/2 kilo or 1 pound of yoghurt
3 to 4 large cloves of garlic
1 level tablespoon salt
1 tbsp vinegar
1 large cucumber
3/4 cup. olive oil
How we do it:
Peel the garlic , chop the cloves lengthwise and remove the green germ in the center .
Mash the garlic with the special tool pulping and put the crushed garlic in a mortar .
Add salt and mash with the pestle, the mixture until homogeneous .
Without peeling the cucumber , cut it in half and then cut each portion in half along.
With a spoon scrape and remove the inside of the cucumber with sporakia . At the end we have 4 " boats " . We pass to the grater and if left wet, cucumber strain.
In a bowl , add the yogurt and cucumber and mix with a spoon. Add the remaining ingredients and stir. The tzatziki sauce is ready , test it and if necessary add a little more salt.
A few more secrets
The secret of cucumber: not cleaned peeled because there are all the nutrients and gives color to tzatziki. Remove from before the spores inside and rub only kernels with flouda.Etsi is more secure that they will not water down the tzatziki. The secret of garlic: Remove the sprouts, so naturally has the garlicky tzatziki but it smells bad in our mouths. Mash thoroughly (not just rub), so the flavor goes everywhere and not just in any one tablespoon possible.
Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό/σακούλας ΔΩΔΩΝΗ
3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 κοφτή κουταλιά αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
1 μεγάλο αγγούρι
3/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
Πώς το κάνουμε:
Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις σκελίδες κατα μήκος και αφαιρουμε την πράσινη φύτρα τους που βρίσκεται στο κέντρο.
Λιώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλειο πολτοποίησης και βάζουμε το λιωμένο σκόρδο σε γουδί.
Προσθέτουμε το αλάτι και λιώνουμε με το γουδοχέρι το μείγμα εως ότου γίνει ομοιογενές.
Χωρίς να καθαρίσουμε το αγγούρι,το κόβουμε στα δύο και κατόπιν κόβουμε το κάθε μέρος στη μέση κατά μήκος.
Με ένα κουταλάκι ξύνουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό του αγγουριού με τα σποράκια. Στο τέλος έχουμε 4 "βαρκούλες". Τις περνάμε στον τρίφτη και αν παραμείνει ακόμα υγρό το αγγούρι το στραγγίζουμε.
Σε μία λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι και το αγγούρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο ακόμα αλάτι.
Το μυστικό του αγγουριού: Δεν καθαρίζουμε τη φλούδα γιατι εκεί βρίσκονται όλες οι θρεπτικές ουσίες και δίνει και χρώμα στο τζατζίκι. Αφαιρούμε απο πριν τα σπόρια στο εσωτερικό και τρίβουμε μόνο την ψίχα με τη φλούδα.Ετσι είναι πιο ασφαλές οτι δεν θα νερώσει το τζατζίκι. Το μυστικό του σκόρδου: Αφαιρούμε τη φύτρα, έτσι έχει φυσικά τη γεύση σκόρδου το τζατζίκι αλλά δεν μυρίζει άσχημα στο στόμα μας. Το πολτοποιούμε πλήρως (δεν το τριβουμε απλά), έτσι η γεύση του πάει παντού και όχι μόνο σε μία τυχόν δυνατή κουταλιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου