Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Olive oil with garlic flavor ~ Σκορδέλαιο



4 cloves garlic, not peeled, a liter of extra virgin olive oil, pepper. 
Cut the garlic cloves lengthwise and place them together with the oil for a few weeks in a closed bottle well. The garlic oil is used as spices in fish and meat. Some drops over grilled fish or meat before cooked enough to give flavor. The garlic oil is ideal for salad dressings.
4 σκελίδες σκόρδου μη ξεφλουδισμένες, ένα λίτρο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πιπέρι. Κόβουμε τις σκελίδες κατά μήκος και τις τοποθετούμε μαζί με το λάδι για μερικές βδομάδες σε ένα μπουκάλι που κλείνει καλά. Το σκορδέλαιο χρησιμοποιείται ως καρίκευμα σε ψάρι και κρέας. Μερικές σταγόνες πάνω από το ψητό ψάρι ή από το κρέας πριν ψηθεί αρκούν για να δώσουν νοστιμιά. Το σκορδέλαιο είναι ιδανικό και για σάλτσες για σαλάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new