Συστατικά
10 φλιτζάνια ποπ κορν (περίπου 150γρ. καλαμπόκι)
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού
¼ φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι, το νερό και το αλάτι. Ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα μέχρι να γίνει μια λεία μάζα. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το ρίχνετε στα ποπκορν και ανακατεύετε. Βάζετε το μείγμα πιέζοντάς το σε ένα βουτυρωμένο ταψί 22x32. Λιώνετε τη σοκολάτα και το φυστικοβούτυρο σε μπεν μαρι. Όταν λιώσουν και ανακατευτούν καλά ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα ποπ κορν. Βάζετε στο ψυγείο για 24 ώρες. Όταν κρυώσει καλά το κόβετε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.
You will need
10 cups of popcorn (about 150g . Corn )
½ cup butter
1 cup brown sugar
¼ cup corn syrup
¼ cup water
1 teaspoon salt
1 milk chocolate couverture
1 cup peanut butter
How to
In a pan melt butter, brown sugar, syrup, water and salt. Stir constantly until the mixture comes into a smooth mass. Remove heat and put popcorn in and stir. Put the mixture in a buttered baking dish 22x32. Shape it by pressing it down with a spoon or spatula. Melt chocolate and peanut butter in a bain marie. When melted and mixed well pour the mixture over the popcorn . Put in fridge for 24 hours. When it's cool cut into rectangular pieces .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου