Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Greek traditional meatballs - Κεφτεδάκια



Υλικά:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια
1 ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
1 καρότο
½ ματσάκι μαϊντανός
2 κ.σ. ξερός δυόσμος
1 κ.σ. ρίγανη
1 σφηνάκι ούζο
1 σφηνάκι ξύδι
1 αβγό
1/2 κιλό ψωμί

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι,Πιπέρι


Εκτέλεση:
Μουσκέψτε το ψωμί. Βάλτε όλα τα υλικά (εκτός από το ψωμί και τον κιμά) σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε πολύ καλά. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ . Ζυμώστε πολύ καλά μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μίγμα να «ξεκουραστεί» για 2 ώρες. Στη συνέχεια πλάστε τα κεφτεδάκια  μέγεθος που θέλετε (μικρά ή μεγάλα). Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα νησί σαλάτα ντομάτα με βαλσάμικο ξύδι και μέλι

Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα με Ντοματοσαλάτα νησιωτική με Βαλσαμικό Ξίδι και μέλι

We will need:
    2 pounds mince  from beef meat
    2 onions
    1 tomato grated
     1 carrot
    ½ bunch parsley
    2 tablespoons dried mint
    1 Tbsp oregano
    1 shot of ouzo
    1 shot of vinegar
    1 egg
    1 pound bread
   Olive oil for frying
    Salt and Pepper
How to:
Put the bread in bowl with water to soak it. You will need at least 2 hours for this. When the bread is well soak squeese it well and put it in the bowl that you will put the rest of the ingredients later.
Put all the ingredients(except for the bread and meat) in a blender and blend very well. Add the blended ingredients in a bowl with the bread and mince. Μash very well until all the indredients are very well mixted. Leave the mixture to "rest" for 2 hours. Then shape the mixture  meatballs in the size that you like(big or small). Fry in a deep pan with plenty of oil for a few minutes until browned and cooked through.

Serve on a large platter Island tomato salad with Balsamic Vinegar and Honey

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new