Υλικά συνταγής
1 κιλό αλεύρι σταρένιο (σκληρό)
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κ.γλ. ζάχαρη
3 κ.γλ. αλάτι
2½ ποτήρια χλιαρό νερό (περίπου)
Λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και τ’ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν μαζευτεί σε μπάλα και καθαρίσουν τα τοιχώματα της λεκάνης. Τη βγάζουμε στον πάγκο μας και τη ζυμώνουμε για 10΄ μέχρι να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
2. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα με τις ενώσεις προς τα κάτω. Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε καλά. Την αφήνουμε 40΄ να ανέβει. Έπειτα τη βγάζουμε στον πάγκο και τη ζυμώνουμε για λίγο.
3. Τη χωρίζουμε σε 3 μέρη. Πλάθουμε καρβελάκι ή φραντζόλες και τα κυλάμε σε σουσάμι. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα πασπαλισμένη με αλεύρι, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο. Όταν φουσκώσουν τα καρβελάκια –από 1 έως 2 ώρες, ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου– τα χαράζουμε σε 2-3 σημεία και τα ψήνουμε στους 200οC για 35΄-40΄.
Γίνονται: 3 καρβελάκια ή 3 φραντζόλες
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά
You will need
1 kg of wheat flour (hard )2 sachets of dry yeast1 teaspoon sugar3 teaspoon salt2 ½ cups lukewarm water (about )A little sesame
How to
1. Sift the flour into a bowl. Add the yeast , salt and sugar and mix . Add water little by little and knead . The dough is ready when gathered into a ball and clean the sides of the bowl . Remove the bench and we knead for 10 until it is pliable and does not stick to hands.2. Gather the dough into a ball with the compounds down. Put it in an oiled bowl and cover well . Let 40 go up. Then remove the countertop and knead briefly .3. Divide into 3 parts . Shape loaf or loaves and kylame in sesame . The array in sheet dusted with flour, cover and let double in size . When the loaf rise - from 1-2 hours depending on the temperature of the carve - 2-3 points and bake at 200oC for 35-40 .Accepted 3 loaf or 3 loavesCooking time : 40 minutes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου