Υλικά
1 κουτί ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζανάκι του καφέ κρασί
1 1/2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
1 1/2 κ.σ. ξερό ή φρέσκο βασιλικό
1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/3 κ.γ. μαύρο τριμμένο πιπέρι
1/3 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
1 πολύ μικρό κομμάτι κανέλας
προαιρετικά λίγους κόκκους πιπέρι, θυμάρι και λίγη ρίγανη
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ και το τσιγαρίζουμε με το λάδι μαζί με το σκόρδο και τους κόκκους πιπεριού.
Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το χυμό τομάτας, το κρασί, το ξύδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 10-15 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον βασιλικό, το θυμάρι και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά.Διατηρείται σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο για αρκετό διάστημα. Χρησιμοποιείται, όπως είναι, στις πίτσες και στις μακαρονάδες και αντικαθιστά την εμπορική κέτσαπ σε οποιαδήποτε χρήση. Κάνοντας μεγαλύτερη δόση θα έχετε μια έτοιμη σάλτσα στο ψυγείο για πολλές χρήσεις.
You will need
2 cups slightly concentrated tomato juice
1 cup of coffee olive oil
1 medium onion
3 cloves garlic
1 cup of coffee wine
1 1/2 tbsp balsamic vinegar
1 1/2 tbsp dry or fresh basil
1 tsp ground coriander1 tsp salt
1 1/2 tsp sugar1/3 tsp grated black pepper
1/3 tsp ground all spice
One very small piece of cinnamon optionally
few peppercorns , thyme and oregano
How to
Chop the onion in blender and saute in oil with garlic and peppercorns .Remove the garlic and add the tomato juice, wine, vinegar, salt, sugar and cinnamon . Boil over low heat for about 10-15 minutes .Then add the basil, thyme and oregano and continue cooking for another 5 lepta. Put the sauce in a glass jar in the refrigerator for quite a while. Is used as it is, pizzas and pastas and replaces the commercial ketchup any use . Making higher dose will have a ready sauce in the refrigerator for several uses .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου