Υλικά
1/2 κιλό φάβα Σαντορίνης
3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια ξερά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμαλίγο αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 ώριμες ντομάτες, σφιχτές, ψιλοκομμένες
1 λεμόνι στυμμένο
λίγη φρέσκια κάππαρη ή τουρσί
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
παξιμαδάκια κρίθινα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να τσιγαριστούν μέχρι να ξανθύνουν, ανακατεύοντας συχνά.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε τη φάβα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της. Προσθέτετε προς το τέλος του μαγειρέματος αλάτι και πιπέρι. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. Όταν η φάβα γίνει σαν κρέμα, είναι έτοιμη.
Βράζετε την κάππαρη σε λίγο νερό για 2’ - 3’ για να ξαλμυρίσει (αν είναι τουρσί). Σερβίρετε τη φάβα σε ατομικά μπολ, περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύετε και γαρνίρετε τη φάβα σε κάθε μπολ με μαϊντανό και παξιμαδάκια.
Σερβίρετε χωριστά τα σοταρισμένα κρεμμύδια, μαζί με ψιλοκομμένη ντομάτα και λίγη κάππαρη. Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
You will need
1/2 pound fava Santorini
3 chopped onions
1/2 cup of olive oil and a little extra for serving
a little salt
freshly ground pepper
2 ripe tomatoes , tight , chopped
1 lemon juiced
little fresh or pickled capers
3 tbsp chopped parsley
barley rusks for serving
How to
Heat the olive oil in a small pan and saute the chopped onions until it gets a golden colour .
In another pan boil the fava according to the package directions . Add to the end of cooking salt and pepper . During cooking stir with a wooden spoon . When the fava become creamy , is ready.
Boil capers in a little water for 2 '- 3 '. Serve the fava in bowls , sprinkle with lemon juice and a little olive oil , stir and garnish thefava in each bowl with parsley and crackers .
Serve separately sautéed onions along with chopped tomato and some capers . Pour the lemon juice and a little olive oil and stir.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου