You will need:
400gr honey
250gr sesame
50gr hazelnuts
50gr almonds
50gr unsalted pistachio
How to:
In a saucepan , add the sesame seeds and nuts and bake for 3-5 minutes .
In a pot , heat the honey until it boils . With a slotted spatula remove the foam and then add the sesame seeds and nuts. Mix well for about 10 minutes so most of the honey is well absorbed.Take ½ tablespoon of the mixture in a clean plate and let cool . If it peels away easily from the dish is that means our mixture is ready .
On a large baking pan put a parchment paper and oil it. Pour the mixture of pastels and with wet hands , or with a rolling pin , spread well so that it has the same thickness everywhere.Put some oil on a big knife and cut into whatever size you like. Then let it cool . We keep our pastels in a glass bowl with baking sheets together to avoid the pieces stcik together .
Υλικά
400γρ μέλι
250γρ σουσάμι
50γρ. φουντούκια
50γρ αμύγδαλα
50γρ. ανάλατα φιστίκια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς και τους ψήνουμε για 3-5 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βγάζουμε τον αφρό και στη συνέχεια προσθέτουμε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς που έχουν ψηθεί ελαφρώς. Ανακατεύουμε καλά για περίπου 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί σε αρκετά το μέλι.
Βγάζουμε ½ κουταλιά από το μίγμα μας σε ένα καθαρό πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αν ξεκολλάει από το πιάτο τότε είναι έτοιμο.
Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου μια λαδόκολλα και με ένα πινέλο την αλείφουμε με λάδι. Ρίχνουμε το μίγμα του παστελιού και με βρεγμένο χέρι , ή και με τον πλάστη, απλώνουμε καλά ώστε να έχει παντού το ίδιο ύψος.
Με ένα μεγάλο μαχαίρι που έχουμε λαδώσει κόβουμε σε όποιο μέγεθος προτιμάμε και αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρούμε τα παστέλια μας σε γυάλινο μπολ με λαδόκολλες μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου