Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Λαγάνα




ΥΛΙΚΑ
- 3 φακελάκια ξερή μαγιά
- 2 κουταλιές της κούπας ζάχαρη 
- 8 κούπες αλεύρι σκληρό 
- 2 1/4 κούπες χλιαρό νερό 
- 1 κουταλιά αλάτι 
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, 1/4 της κούπας αλεύρι και το χλιαρό νερό. Σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε το μίγμα για 15 λεπτά μέχρι να σχηματισθούν στην επιφάνεια φουσκάλες.Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε επτά κούπες αλεύρι και το αλάτι, σχηματίζουμε μία σχισμή στη μέση και προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς και νερού.
Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται ζύμη. Αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε την ζύμη μας.Ζυμώνουμε τη ζύμη για 10-17 λεπτά προσθέτοντας αλεύρι όσο χρειασθεί μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή που δεν θα κολλάει.Φτιάχνουμε μια μπάλα από τη ζύμη, την βάζουμε στο μπολ με λίγο λάδι από πάνω την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιασθεί σε όγκο (περίπου 2 ώρες).
Όταν η ζύμη φουσκώσει την βγάζουμε από το μπολ και την δουλεύουμε πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για 6-7 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά (να μην κολλάει) και ζεστή. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες ίσου μεγέθους και σχηματίζουμε με την κάθε μία ένα μικρό καρβέλι μήκους περίπου 15 εκατοστών.
Λαδώνουμε δύο ταψάκια και σχηματίζουμε δύο καρβέλια σε σχήμα οβάλ με διαστάσεις 15Χ40 εκατοστά.Βάζουμε τα καρβέλια πάνω στα ταψάκια, τα αλείφουμε με λάδι και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.Καλύπτουμε το κάθε καρβέλι μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιασθεί σε όγκο (περίπου 45-50 λεπτά).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C. Φουρνίζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Έτοιμες οι λαγάνες μας!

Καλοφάγοτες!


YOU WILL NEED
- 3 sachets of dried yeast
- 2 tablespoons sugar cup
- 8 cups flour hard
- 2 1/4 cups lukewarm water
- 1 tablespoon salt
- 5 tablespoons olive oil
 - Sesame

HOW TO
In a bowl mix the yeast , sugar , 1/4 cup flour and warm water . Cover with a cloth and leave the mixture for 15 minutes . In  another bowl mix seven cups flour and salt , forming a slit in the middle and add the mixture of yeast and water.Mix until dough begins to form . Flour the surface you work the dough mas. Κnead the dough for 10-17 minutes adding flour as necessary until a soft dough that will not kollaei.Make a ball of dough , put it in a bowl with a little oil over the cover with towel and leave until doubled in volume ( about 2 hours).When the dough has risen remove from the bowl and working on a floured surface for 6-7 minutes . The dough should be soft ( not sticky ) and warm. Divide the dough into two balls of equal size and form each with a small loaf length approximately 15 cm .Grease two tins and form two loaves shaped oval with dimensions 15CH40 ekatosta.Vazoume loaves on the tins , brush them with olive oil and sprinkle with sesami.Cover each loaf until risen and doubled in volume (about 45-50 minutes ) .Preheat oven to 230 ° C. Baked for about 30 minutes until golden surface .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new