Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Pears in red wine ~ Αχλάδια σε κόκκινο κρασί




A light dessert with fruit, easy and impressive. Red wine gives a very beautiful shade pears.
Preparation: 10 minutes | Cooking: 40 minutes | Total: 50 minutes
Recipe: 4 servings
Υou will need:
Pears: 8 small or 4 large
Lemon: 1
Sugar: 200 g.
Dry red wine 1 bottle
Cinnamon: 1 spill
Grated nutmeg: 3-4 pinches

How to:
1. Wash the lemon and cut thin slices . You put in a saucepan with the wine, sugar , nutmeg and cinnamon . Put the pot on the fire .
2 . Meanwhile peel the pears . If they are small leave them with the stalks , if large, cut them in two or four and remove the stones. Pour the wine boils, cover the pot and cook over very low heat . At 15 minutes, turning pears on the other side and continue cooking for another 15 minutes.
3 . After you boil pears, remove from the pan with a slotted spoon and place on a platter . Continue to boil the syrup until it thickens enough ( to cover the back of the spoon when dipped in syrup and remove ) .
4. Remove the syrup from the heat , remove the lemon and cinnamon and pour over pears . Allow to cool and store in the refrigerator until serving.


Ένα ελαφρύ επιδόρπιο με φρούτα, εύκολο και εντυπωσιακό. Το κόκκινο κρασί δίνει μια πολύ όμορφη απόχρωση στα αχλάδια.
Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 40 λεπτά | Σύνολο: 50 λεπτά
Συνταγή για: 4 μερίδες
Υλικά συνταγής:
Αχλάδια: 8 μικρά ή 4 μεγάλα
Λεμόνι: 1
Ζάχαρη: 200 γρ.
Κόκκινο ξηρό κρασί: 1 φιάλη
Κανέλα: 1 ξυλαράκι
Τριμμένο μοσχοκάρυδο: 3 - 4 πρέζες

Οδηγίες:
1. Πλένετε το λεμόνι και το κόβετε λεπτές ροδέλες. Το βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με το κρασί, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.
2. Εν τω μεταξύ ξεφλουδίζετε τα αχλάδια. Αν είναι μικρά τα αφήνετε με τα κοτσάνια, αν είναι μεγάλα, τα κόβετε στα 2 ή τέσσερα και βγάζετε και τα σπόρια. Τα ρίχνετε στο κρασί που βράζει, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε πολύ σιγανή φωτιά. Στα 15 λεπτά, γυρίζετε τα αχλάδια από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά.
3. Αφού βράσουν τα αχλάδια, τα βγάζετε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε πιατέλα. Συνεχίζετε να βράζετε το σιρόπι, μέχρι να πυκνώσει αρκετά (να καλύπτει την πλάτη του κουταλιού όταν το βουτάτε στο σιρόπι και το βγάζετε).
4. Βγάζετε το σιρόπι από τη φωτιά, βγάζετε το λεμόνι και την κανέλα και περιχύνετε τα αχλάδια. Αφήνετε να κρυώσουν και τα φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new