Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ελιόψωμο - Olive Bread


500 γραμ. αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 και 1/2 φλιτζάνι ελιές πράσινες ή μαύρες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
 

Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό και ζυμώνοντας συνέχεια, το μισό ελαιόλαδο.

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε ζυμώνοντας το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και τις ελιές.

Το βάζουμε σε Νο28 ταψί και το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς.


Καλή Επιτυχία!!!


500 gr flour1 sachet of dry yeast1 cup warm water1 cup olive oil1 teaspoon sugarsalt1 and 1/2 cup green or black olives , cut into chunks

In a bowl mix the flour with the salt , yeast and sugar , add water and then fermenting , half the olive oil .
Allow to rest for 10 minutes before adding the remaining half kneading olive oil and olives .
Put in No28 pan and let it rise 30 minutes . The brush with a little olive oil and bake for 45 minutes at 175 degrees .  


Good Luck !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new