Υλικά
35 γρ. βούτυρο γάλακτος (πρόβειο)
35 γρ. βούτυρο αγελάδος
100 γρ. φρέσκο γάλα
160 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
5 γρ. μαχλέπι
5 γρ. μαστίχα
100 γρ. νερό χλιαρό
40 γρ. φρέσκια μαγιά μπύρας ή 10γρ. ξερή
650 γρ. αλεύρι σκληρό για τσουρέκια
1 αυγό επικάλυψη
αμύγδαλό φιλέ ή σοκολάτα
Εκτέλεση
Σε μιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα βούτυρα, το γάλα, τη ζάχαρη, το μαχλέπι και τη μαστίχα. Προσοχή να μην ανεβάσει θερμοκρασία.
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά. Σε ένα άλλο μπώλ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Ρίχνουμε τα αυγά ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να ξεκολλάει η ζύμη απο τα χέρια μας. Αυτό θα το πετύχουμε καλύτερα αν ζυμώσουμε σε mixer. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Φτιάχνουμε μία μεγάλη μπάλα, τη βάζουμε μέσα σε ένα μπώλ με λίγο αλεύρι στον πάτο του, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και περιμένουμε 3 ώρες για να διπλασιαστεί η μάζα του. Μετά απο 3 ώρες ξαναζυμώνουμε ελαφρά και το χωρίζουμε σε έξι μπάλες. Φτιάχνουμε μπαστούνια και τα πλέκουμε σε πλεξούδα. Τα τοποθετουμε σε μία λαδόκολα και περιμένουμε άλλη μία ώρα μέχρι να διπλασιάστει το σχήμα. Αφού περάσει η ώρα αλέιφουμε την επιφάνεια του τσουρεκιού με αυγό ανακατεμένο με λίγο νερό. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με αμύγδαλό ή όταν έχουμε έτοιμα τα μπαστούνια να τα γεμίσουμε με σταγόνες σοκολάτας. Τέλος ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν τα τσουρέκια.
Καλή επιτυχία!!!!!
You will need
35 gr . butter milk ( sheep )
35 gr . butter cow
100 gr . fresh milk
160 gr . sugar
3 eggs
5 g . machlepi
5 g . mastic
100 gr . lukewarm water
40g . fresh yeast or 10g . dry
650g . hard flour for pastries
1 egg coating
Almonds or chocolate
How to
In a saucepan, we heat the butter, milk, sugar, machlepi and mastic . We will be careful not to raise temperature .
We remove it from heat. In another bowl we are dissolve yeast in warm water and pour into the mixture .
We add the eggs and mix well, add the flour. Knead very well to come off the dough from our hands. This will succeed best if knead in mixer. If necessary add some flour . We make a wide ball, put it in a bowl with some flour in the bottom , cover with a towel and wait 3 hours to double its mass. After 3 hours knead again slightly and is divided into six balls. We make sticks and knit a braid. Place them in a grease-proof paper and wait another hour until doubled in shape. After you pass the time coat the surface of brioche with egg mixed with a little water . We can sprinkle with almonds or when we have finished the sticks to fill with chocolate drops . Finally bake at 180 degrees Celsius for 1 hour until golden brown buns .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου