Υλικά:
½ κιλό κουμκουάτ
Νερό για να βράσουν
1 κιλό ζάχαρη
½ κιλό νερό
½ κουτ γλυκού ξινό
100 γραμ ψίχα αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Πλένετε τα κουμκουάτ. Αφαιρείτε το κοτσανάκι. Τα τρυπάτε κατά μήκος με ένα ξύλινο καλαμάκι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα κουμκουάτ και αρκετό νερό. Βράζετε τα κουμκουάτ για 8 λεπτά, τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και αλλάζετε το νερό. Τα ξαναβράζετε για 8 λεπτά. Τα αφήνετε στο νερό για μια ολόκληρη ημέρα αλλάζοντας το νερό 3 φορές. Στραγγίζετε τα κουμκουάτ και τα αφήνετε να στεγνώσουν.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ½ κιλό νερό και προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξινό και τα αμύγδαλα. Βάζετε να βράσουν για 3 λεπτά. Προσθέτετε τα κουμκουάτ και αφήνετε να βράσουν για 4 λεπτά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
Τοποθετείτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.
You will need:1 pound of kumquats
Water to boil
2 pound sugar
1 pound of water
½ teaspoon sour
½ cup almond kernels
How to:
Wash kumquats . Remove the stalks . The drill along with a wooden stick .In a saucepan add the kumquats and enough water . Boil kumquats for 8 minutes, drain , rinse and change the water . Boil for 8 minutes. Let them in water for a whole day changing the water 3 times. Drain the kumquats and let dry .In a saucepan , add the 1 pound of water and add sugar, sour and almonds . Put to boil for 3 minutes. Add the kumquats and let it boil for 4 minutes.
Withdraw the pan from the heat and leave let it cool. Place the cake in sterilized jars.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου