Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Island Tomato salad with Balsamic Vinegar and Honey! Ντοματοσαλάτα νησιωτική με Βαλσαμικό Ξίδι και μέλι



Υλικά συνταγής
2 μεγάλες ντομάτες ώριμες και σφιχτές, αποφλοιωμένες
1 ματσάκι γλυστρίδα
1/3 φλ. τσαγιού κάππαρη
1 πρέζα ρίγανη
2 κ.σ. ξινομυζήθρα ή τρίμματα φέτας Δωδώνης
Λίγες ελιές
1/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. Βαλσαμικό Ξίδι
1κ.γ. μέλι
αλάτι
 

Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε ένα μεγάλο μπώλ. Προσθέτουμε την αντράκλα, τη κάππαρη, τη ρίγανη, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Βάζουμε τη σαλάτα σε σκεύος σερβιρίσματος και από πάνω σκορπάμε τα τρίμματα ξινομυζήθρας. Περιχύνουμε με τη σος που έμεινε στο μπολ από το ανακάτεμα. Συνοδεύουμε με ολόφρεσκο ξεροψημένο ψωμί.

Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά


We will need:
2 big ripe peeled tomatoes
some purslane (optional)
2/3 of a cup capers
half teaspoon oregano
2 spoons of souer mizithra cheese or feta cheese
6-7 olives
1/4 cup virgin olive oil
2 teaspoons balasamic vinegar
a teaspoon of honey
some salt
 

How to:
Slice the tomatoes and the purslane and put it in a ball. Then put the rest of the ingredients except cheese. Stir them well. Put the mixture in a salad ball and then then on top of it. Add what's left from the mixture ball on top of the salad. Enjoywith fresh crispy bread.

6 portions
Preparation time 15 min.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new