Υλικά (για 3 κιλά περίπου)
1 Kgr γάλα
10 αυγά
500 gr σιμιγδάλι ψιλό
Αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη σκληρή (περίπου 3-4 κιλά)
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη και τα ζυμώνουμε καλά, προσθέτοντας σιγά-σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μία σκληρή ζύμη, και την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα, όπως στη χωριάτικη πίτα, τα οποία τοποθετούμε πάνω σε ένα σεντόνι μέχρι να στεγνώσουν ελαφρά, χωρίς όμως να ξεραθούν.
Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα κόβουμε με το μαχαίρι σε λωρίδες, στενότερες του δαχτύλου, και κατόπιν σε μικρά κομματάκια, σε ότι μέγεθος θέλουμε. Απλώνουμε τις χυλοπίτες πάνω σε σεντόνι για 6 μέρες να ξεραθούν.
You will need (for about 6,6 pounds of pasta)
2,2 pounds milk
10 eggs
1,1 pound semolina
Flour as needed to make the dough tough ( about 6-7 pounds )
some salt
How to
Put all ingredients in a bowl and knead well, slowly adding the flour until it's a stiff dough and let it rest for an hour .Roll out the dough into sheets , as in pie , which is placed on a sheet to dry slightly , but not well dry .We take one by one the dough sheets and cut with a knife into strips , narrower finger , and then in small squares , at that size we want . Spread the pasta on a sheet for 6 days to dry.
You might also like:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου