Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Green beans, Greek traditional recipy ~ Φασολάκια λαδερά




Υοu will need:
2 pounds fresh green beans
1-2 onions chopped
1 cup olive oil
1 clove garlic
3 to 4 ripe tomatoes
chopped parsley
salt and pepper

How to:
Peel, clean and cut green beans and the potatoes.
In a skillet saute with olive oil the onions, the garlic and the potatoes.
Add the peeled and chopped tomatoes, parsley, salt, pepper and 2 cups of warm water.
And add the green beans. Stir gently and simmer for about 1 hour until beans become soft.
It's perfect with feta cheese and fresh bread!



Yλικά:
1 κιλό φρέσκα φασολάκια
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 ώριμες ντομάτες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα φασολάκια και τις πατάτες
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια τη σκελίδα σκόρδο και τις πατάτες με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό.
Προσθέτετε και τα φασολάκια. Τα ανακατεύετε ελαφρά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν επί 1 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν τρυφερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new