You will need
• 1 pound of squid Illex or
• ½ pound of tomato juice
• 2 onions chopped
• 3 cloves garlic , finely chopped
• ½ bunch parsley , finely chopped
• 2 bay leaves• 1 wineglass wine
• ½ cup . tea olive• salt - pepper
How to
Clean the squid , wash and divide the body from the head.Open the body in half lengthwise , to clean and to separate them into two pieces . The heads and arms, keep them whole .In a saucepan heat the oil and put the onion and garlic .When the onions get a golden colour, add the squid to the pan and saute for 8' - 10 ' even up to drink fluids .Then pour in the wine and when it evaporates, add the tomato juice , the parsley , the bay leaf, salt , pepper and a glass of warm water .Simmer for about 30 minutes , until tender squid and sauce thickens (perhaps need to add water) .Serve hot and Serve with fries or pasta or rice
Υλικά
• 1 κιλό καλαμάρια ή θράψαλα
• 500 γραμ. χυμό ντομάτας
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 κρασοπότηρο κρασί
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε και χωρίζουμε το σώμα απ᾿ τα κεφάλια.
Ανοίγουμε το σώμα στη μέση κατά μήκος, για να τα καθαρίσουμε και να τα χωρίσουμε σε δυο κομμάτια. Τα κεφάλια και τα πλοκάμια, τα κρατάμε ολόκληρα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Όταν το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε για 8'- 10' ακόμη, μέχρι να πιεί τα υγρά του.
Κατόπιν τα σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, βάζουμε το χυμό ντομάτας, το μαϊντανό, τις δάφνες, το αλάτι, το πιπέρι και ένα ποτήρι ζεστό νερό.
Σιγοβράζουμε το φαγητό για 30' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια και να δέσει η σάλτσα τους (ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό).
Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές, ή κοφτό μακαρονάκι ή ρύζι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου