YOU WILL NEED:
1 liter of milk at least 3.5% fat
vinegar
salt
pepper
HOW TO:
Pour the milk into a saucepan and wait to warm enough, but not boil, that we can keep for 2-3 seconds through our finger (around 55-60 degrees Celsius). Add salt, pepper, vinegar and immediately see the milk to "cut" if not cut completely, add a some more vinegar. Strain the cheese in our veiling or a towel and put it in the fridge for a while to cool down
If we like in the cheese we can add mint, oregano, sundried tomato or whatever else we like!
ΥΛΙΚΑ:
1 λίτρο γάλα τουλάχιστον 3,5% λιπαρά
ξύδι
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και περιμένουμε να ζεσταθεί αρκετά αλλά όχι να βράσει, δηλαδή να μπορούμε να κρατήσουμε για 2-3 δευτερόλεπτα το δάχτυλό μας μέσα(γύρω στους 55-60 βαθμούς κελσίου). Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το ξύδι και βλέπουμε αμέσως το γάλα να "κόβει" αν δεν κόψει τελείως, προσθέτουμε λίγο ακόμη ξύδι. Σουρώνουμε το τυρί μας σε ένα τούλι ή πετσέτα και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει.
Αν θέλουμε μέσα στο τυρί μπορούμε να προσθέσουμε δυόσμο, ρίγανη, λιαστή ντομάτα ή ότι άλλο μας αρέσει!
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου