You will need:
Zucchini-enough to cover the bottom of the pot
500 gr. minced Beef
rice - about 2-3 table spoons
olive oil 1/2 cup
1 large onion chopped
1 fresh(green) onion
dill (1/2 bunch chopped)
mint
salt
pepper
2 eggs
2 lemons
How to:
Clean the zucchini and make a hole in the middle
In a bowl put the ground beef , onion , dill , rice , salt and pepper and mix them all together
Put the mixture into the zucchini , pressing lightly. If any quantity of the mixture is left , then the mold balls and put them in the pot.
Put in the olive oil and cover the zucchini with water.Cook in high heat until it starts boiling then lower heat and cook for about 50-60 minutes, until the broth thickens .
Zucchini-enough to cover the bottom of the pot
500 gr. minced Beef
rice - about 2-3 table spoons
olive oil 1/2 cup
1 large onion chopped
1 fresh(green) onion
dill (1/2 bunch chopped)
mint
salt
pepper
2 eggs
2 lemons
How to:
Clean the zucchini and make a hole in the middle
In a bowl put the ground beef , onion , dill , rice , salt and pepper and mix them all together
Put the mixture into the zucchini , pressing lightly. If any quantity of the mixture is left , then the mold balls and put them in the pot.
Put in the olive oil and cover the zucchini with water.Cook in high heat until it starts boiling then lower heat and cook for about 50-60 minutes, until the broth thickens .
Take it off and let it cool for3-4 min.
Beat the egg whites with whisk, add the egg yolks, beating, and then little by little pour the lemon. Dilute the egg and lemon sauce with a little broth from the pot and pour the food, shaking the pan from the handles.
Allow to boil for 2-3 minutes and then remove from heat.
Κολοκυθάκια όσα χρειάζονται για να καλύψουν τον πάτο της κατσαρόλας
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
ρύζι 2-3 κουταλιές της σούπας
ελαιόλαδο 1/2 κούπα
1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο στο multi mixer
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
άνιθος (1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο)
μαϊντανός
δυόσμος
αλάτι
πιπέρι
2 αυγό
2 λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά και τα τρυπάμε στην μέση, βγάζοντας το εσωτερικό τους με το κατάλληλο εργαλείο
Σε ενα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον άνιθο, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί
Βάζουμε το μείγμα μέσα στα κολοκυθάκια, πατώντας τα ελαφρά. Σε περίπτωση που μείνει ποσότητα από το μείγμα, τότε το πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα.Ρίχνουμε το λάδι και καλύπτουμε με νερό τα κολοκυθάκια που έχουμε βάλει στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να δεσει το ζουμί τους.
Χτυπάμε τ’ ασπράδια με σύρμα, προσθέτουμε τους κρόκους, χτυπώντας, και λίγο λίγο το λεμόνι. Αραιώνουμε το αυγολέμονο με λίγο ζωμό απ’ την κατσαρόλα και περιχύνουμε το φαγητό, ανακινώντας την κατσαρόλα απ’ τα χερούλια.
Το αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά και μετά το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Allow to boil for 2-3 minutes and then remove from heat.
Κολοκυθάκια όσα χρειάζονται για να καλύψουν τον πάτο της κατσαρόλας
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
ρύζι 2-3 κουταλιές της σούπας
ελαιόλαδο 1/2 κούπα
1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο στο multi mixer
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
άνιθος (1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο)
μαϊντανός
δυόσμος
αλάτι
πιπέρι
2 αυγό
2 λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά και τα τρυπάμε στην μέση, βγάζοντας το εσωτερικό τους με το κατάλληλο εργαλείο
Σε ενα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον άνιθο, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί
Βάζουμε το μείγμα μέσα στα κολοκυθάκια, πατώντας τα ελαφρά. Σε περίπτωση που μείνει ποσότητα από το μείγμα, τότε το πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα.Ρίχνουμε το λάδι και καλύπτουμε με νερό τα κολοκυθάκια που έχουμε βάλει στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να δεσει το ζουμί τους.
Χτυπάμε τ’ ασπράδια με σύρμα, προσθέτουμε τους κρόκους, χτυπώντας, και λίγο λίγο το λεμόνι. Αραιώνουμε το αυγολέμονο με λίγο ζωμό απ’ την κατσαρόλα και περιχύνουμε το φαγητό, ανακινώντας την κατσαρόλα απ’ τα χερούλια.
Το αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά και μετά το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου