Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Αμυγδαλόπαστα - Μarzipan



Υλικά
2 ποτήρια αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά κονιάκ ή λικέρ
3 κουταλιές ανθόνερο

Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ.Προσθέστε το κονιάκ και το ανθόνετο και ανακατέψτε καλά να γίνει ένα μαλακό μείγμα που να μπορεί να πλάθετε.
Αν σας βγει πολύ μαλακό προσθέστε λίγη αμυγδαλόψυχα ή αν σας βγει πολύ σφηχτό βάλτε λίγο ακόμα κονιάκ ή ανθόνερο.
Τυλίξτε σε διαφανή μεμβράνη μέχρι να τη χρειαστείτε για να μην στεγνώσει.
Αν θέλετε μπορείτε να τη χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής.



You will need
2 cups of almonds blanched and ground
1 cup powdered sugar
1 tablespoon brandy or liqueur
3 tablespoons rosewater

How to
Mix the almonds and icing sugar in a bowl.
Add the brandy and rosewater and mix well to make a soft mixture that can conjure.
If you go too soft add some almonds or if you go too tight even put a little brandy or rosewater.
Wrap in cling film until you need to not dry.
If you want you can paint with food coloring.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new