Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Octopus a unique dish. ~ Χταπόδι ένα μεζεδάκι ξεχωριστό.



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χταπόδι
4-5 κόκκους πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ξύδι από λευκό κρασί
Αλάτι
Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το χταπόδι .
Το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το πιπέρι, τα 2 φλιτζάνια ξύδι.
Αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσαρμόζουμε την ώρα βρασμού και την ποσότητα του ξυδιού ανάλογα με το μέγεθος του χταποδιού.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
Κόβουμε το χταπόδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε μπολ, το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τη σαλτσα ξυδιού που υπάρχει στην κατσαρόλα και τελειώνουμε με ρίγανη.

Το σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το ουζάκι εννοείται !!!

YOU WILL NEED
2 pound octopus
4-5 pepper seeds
½ cup olive oil
2 cups white wine vinegar
salt
oregano

HOW TO
Clean the octopus.
Wash well and put it in a pot. Add pepper and 2 cups vinegar .
Let it  boil for about 1 hour, until well softened. We adjust the cooking time and the amount of vinegar depending on the size of the octopuss .
When ready take out of the pot .
Cut the octopus into slices, put in bowl, drizzle with olive oil and vinegar sauce that's left in the pot and put spme oregano .

Serve with chopped parsley and drink ouzo!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new