Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ζύμη για μία νόστιμη πίτσα


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
500 γρ. Αλεύρι Σταρένιο,
350 ml Νερό
1 Φακελάκι Μαγιά,
1 Πρέζα Ζάχαρη
4 κ.σ. Ελαιόλαδο,
1½ κ.γλ. Αλάτι
(Ρίγανη, Βασιλικό προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και αρχίζουμε ανακατεύοντας καλά τα εξής υλικά τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο μαζί με λίγο χλιαρό νερό και προσέχουμε γιατί πρέπει να διαλυθεί πολύ καλά η μαγιά.
Τα αφήνουμε για λίγο μέχρι να εμφανιστούν αφροί. Συνεχίζουμε βάζοντας το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ζύμη
Αμέσως συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια για ένα δεκάλεπτο.
Αν χρησιμοποιήσουμε αρωματικά για την ζύμη τα βάζουμε στο ξεκίνημα.

Tips: αν θέλουμε η ζύμη της πίτσας να γίνει τραγανή βάζουμε ένα μέρος σιμιγδάλι πχ 400γρ αλεύρι και 100 γρ σιμιγδάλι. Επίσης αν θέλουμε η βάση της πίτσας να είναι λεπτή πέρνουμε μέρος από το ζυμάρι και ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο. Πάνω εκεί στήνουμε την πίτσα.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ
κίτρινο τυρί, σάλτσα ντομάτας είναι τα κύρια συστάτικά για την πίτσα εκεί μπορείτε να βάλετε ότι επιθυμείτε πάριζα, γαλοπούλα, πιπεριά πράσινη, και πορτοκαλί, ελιές, κίτρινο τυρί τριμμένο, φρέσια ντομάτα, μανιτάρια κλπ
Φτιάξτε επίσης νηστίσιμες πίτσες με τα υλικά που αγαπάτε.
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Μετά για την πίτσα όλα είναι πιο εύκολα διαλέγουμε ένα ταψί και απλώνουμε την ζύμη και βάζουμε τα υλικά ξεκινώντας από την σάλτσα ντομάτας και το τυρί. Την βάζουμε στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά στους 180 βαθμούς και ετοιμάζουμε το τραπέζι φωνάζοντας τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new